REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Florin Gheorghe: Cât e Claudiu Palaz la Mişcarea Populară, nu am ce căuta acolo

Florin Gheorghe: Cât e Claudiu Palaz la Mişcarea Populară, nu am ce căuta acolo

Replica API 18 iunie 2013 | 00:00 154

După ce-au mâncat la aceeaşi masă cu Elena Udrea,

După ce-au mâncat la aceeaşi masă cu Elena Udrea,

Deputatul Florin Gheorghe susţine că nu intenţionează să plece din partid, deşi, recunoaşte chiar el, nu se ştie ce se va întâmpla până în 2016, anul unor noi alegeri. Până atunci e însă cale lungă, iar Gheorghe a refuzat, momentan, ofertele venite de la PSD, PNL, PC şi FC.

Toţi cei care l-au contactat din partea acestor partide au făcut-o imediat după alegerile de la PDL, când Florin Gheorghe, nemulţumit de faptul că preşedinte a fost ales Vasile Blaga şi nu Elena Udrea, a ieşit la rampă cu o serie de declaraţii care în mod normal ar fi trebuit să atragă sancţiuni, dacă nu excluderea. Apele mult prea agitate au făcut ca incidentul să fie trecut cu vederea, poate şi pentru că PDL nu-şi permite să mai piardă membri cu funcţii. Amintim că, la acea dată, Florin Gheorghe declara că nu are de gând să stea la aceeaşi masă cu "hoţii", referindu-se la preşedintele PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, pe care îl acuza că a făcut aranjamente la votul pentru desemnarea liderului partidului. Între timp, lucrurile s-au mai aşezat, Gheorghe declarând că a discutat şi cu Chiru. "Am vorbit şi sâmbătă, când a fost Cezar Preda la Constanţa. Nu suntem certaţi", a declarat Florin Gheorghe. Şi tot el a precizat că: "Nu se pune problema să plec din partid. Stau aici şi îmi văd de treabă. Urmează chiar să mă implic mai mult, la organizarea OSV-urilor (organizaţiile de bază din partid - n.r.). S-a decis amânarea alegerilor pentru preşedinţia organiaţiei municipale, să aibă loc în septembrie, atunci când se fac şi OSV-urile. Iar atunci vom chema membrii la partid, să vedem ce preşedinţi se pun la OSV-uri, să vedem cine vine, pe cine ne bazăm, că până acum se stabilea telefonic cine zice da sau nu pentru munca asta de la OSV", a explicat Gheorghe.

În ce partide a fost invitat Gheorghe şi cine a lansat invitaţiile

În privinţa celor care l-au "curtat" să plece din PDL, Florin Gheorghe spune că de la PSD l-a abordat, în Parlament, senatorul Alexandru Mazăre. "A fost o discuţie şi pe fondul declaraţiilor pe care le făceau eu atunci (că nu va mai sta la masă cu "hoţii" - n.r.)", a precizat Gheorghe. Tot el a mai dezvăluit că de la PNL l-a abordat Eduard Hellvig, de la PC - nu a dorit să nominalizeze, iar de la Forţa Civică - Ştefan Pirpiliu, fost deputat PDL (mandatul 2008-2012).

Gheorghe: La masa cu Udrea, Palaz a venit neinvitat

Întrebat dacă, în schimb, se gândeşte să se înscrie în Mişcarea Populară, care urmează să devină partid, Florin Gheorghe a spus că nu. "Cât e Claudiu Palaz la Mişcarea Populară, nu am ce căuta acolo", a fost afirmaţia dură a lui Gheorghe. El susţine că nu are nimic cu Palaz, dar că a concluzionat că fostul prefect este cel care nu l-ar dori alături în vreo construcţie politică. Foarte interesant, având în vedere că Gheorghe şi Palaz au stat la masă cu Elena Udrea, chiar înainte de alegerile din PDL. La acea vreme, Udrea îşi făcea campanie în Constanţa pentru a fi votată de colegi la şefia partidului. De altfel, Gheorghe a şi susţinut-o, speculându-se că acestuia i s-a promis, în caz că Udrea câştigă, funcţia de preşedinte la municipiu în PDL Constanţa, iar lui Palaz - de preşedinte, în locul lui Chiru, la organizaţia judeţeană a PDL Constanţa. Replica lui Gheorghe, în faţa acestor "amintiri", a fost: "Eu am susţinut-o pe Udrea, am fost la masă, la discuţii, Palaz a venit neinvitat. Nu noi (cei de la PDL-n.r.) l-am invitat".

Cum comentează Chiru

Ce spune acum, despre deputatul Florin Gheorghe, preşedintele PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru? Ei bine, că lucrurile sunt în regulă. "Nu pleacă nicăieri, este la partid, îşi vede de treabă", a comentat Chiru.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108