REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Focar de infecţie, scandal şi petreceri cu scaune în stradă, pe Nicolae Iorga

Focar de infecţie, scandal şi petreceri cu scaune în stradă, pe Nicolae Iorga

Replica API 8 august 2016 | 23:34 344

În atenţia autorităţilor:

În atenţia autorităţilor:

Constănţenii care locuiesc pe strada Nicolae Iorga sunt disperaţi de vecinii de la imobilul cu numărul 70. Nimeni nu ştie dacă vecinii-problemă sunt locatari cu acte în regulă, proprietari ori chiriaşi, sau, varianta doi: au ocupat abuziv casa vizibil afectată de trecerea timpului. Scandalurile sunt zilnice, la fel şi petrecerile, în timp ce focarul de infecţie în care respectivii trăiesc face obiectul a numeroase sesizări. „Stau abuziv, nu muncesc, toată ziua beau, petrec, îşi scot copii de dimineaţă şi până seara la cerşit. Sunt ca în epoca de piatră, umblă în pielea goală”, spun vecinii celor de la imobilul cu numărul 70.

Plângerile din partea vecinilor continuă să apară. Romii care sunt stabiliţi pe strada Nicolae Iorga numărul 70 sunt, parcă, desprinşi din epoca de piatră: copiii aleargă dezbrăcaţi pe stradă, părinţii ocupă zilnic trotuarele din faţa casei distruse, iar petrecerile şi scandalurile sunt la ordinea zilei. „Este scandal până la 2 dimineaţa, au nişte copii mici care ies în stradă, nu au grijă de ei. În fiecare noapte ies cu scaune, cu fotolii. Am chemat de câteva ori Poliţia, a venit, i-a avertizat. Nu au acte, nu au buletine, nu au ce să le facă”, a precizat, pentru „Replica”, un vecin.

O altă sesizare vine şi din mediul virtual: „este focar de infecţie, mizerie, şobolani. Stau vreo 25 de persoane, nu muncesc, toată ziua petrec, scot copii de dimineaţă până seara la cerşit. Sunt ca în epoca de piatră, în pielea goală,. Sunt o ruşine aici lângă spital, unde trec o groază de turişti la plajă. Nu vede şi nu aude nimeni nimic”, a afirmat un alt constănţean. Reclamaţiile nu se opresc aici.

„Trec turişti la plajă şi ei îi agresează, stau de mult timp acolo şi nimeni nu ia măsuri. Foarte des se îmbată, fac scandaluri, circ pe stradă şi nimeni nu le face nimic”, a susţinut Anişoara D. Mai mult decât atât, vecinii susţin că aceştia au construit camere, fără a avea vreo autorizaţie: „Au zidit abuziv camere. Nu plătesc autorizaţii, impozite, nimic”, a precizat un alt vecin. Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat au lămurit un aspect: imobilul nu se află în administrarea lor. Cu alte cuvinte, imobilul are un proprietar, însă nu este clar dacă locatarii actuali sunt proprietarii sau au ocupat abuziv imobilul.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108