REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Focuri de armă şi percheziţii pentru prinderea unui dealer de droguri

Focuri de armă şi percheziţii pentru prinderea unui dealer de droguri

Replica API 29 aprilie 2015 | 23:43 101

Flagrant la Constanţa

Flagrant la Constanţa

Focuri de armă la Constanţa! Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma cercetărilor, au identificat şi reţinut un tânăr care încerca să tranzacţioneze, în mod ilegal, 50 de grame şi 48 de pliculeţe cu substanţe vegetale susceptibile a avea efect psihoactiv. Pentru prinderea individului, poliţiştii au fost nevoiţi să apeleze la armele din dotare.

Totul s-a petrecut în data de 27.04.2015, în jurul orei 13.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a operaţiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv. Astfel, în urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Constanţa, a fost reţinut un cetăţean român, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în România. Deoarece tânărul în cauză nu s-a supus iniţial somaţiei legale, încercând să scape, unul dintre poliţiştii de frontieră a tras un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Ulterior tânărul a fost condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări, iar în urma controlului specific au fost descoperite, în autoturismul în cauză, 50 de grame de substanţă vegetală vrac de culoare verde, 48 de pliculeţe ce conţin de asemenea substanţe vegetale de culoare verde, 279 de pliculeţe autosigilante goale, o cutie cu foiţe de ţigarete şi un rest de ţigară tip „joint”. În după-amiaza aceleiaşi zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului în cauză, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor două pliculeţe cu substanţe vegetale de culoare verde, două pliculeţe autosigilante goale cu urme de substanţe vegetale, o folie de plastic în care erau seminţe de plante susceptibile a fi tip marijuana, o cutie cu două role de confecţionat ţigarete, două laptop-uri şi 5 CD-uri. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 16, alin. 1 din Legea 194/2011 republicată, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108