REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Forţa Civică, mesaj pentru "CYBERMINISTRUL SF Remus Pricopie"

Forţa Civică, mesaj pentru "CYBERMINISTRUL SF Remus Pricopie"

Replica API 20 septembrie 2013 | 00:00 193

Comunicat de presă:

Organizaţia de Femei FORŢA CIVICĂ salută iniţiativa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, care a anunţat că toate şcolile şi liceele din România vor dispune în următorul an şi jumătate de servicii de acces la internet de mare viteză, iar începând cu primele luni ale anului 2014 fiecare elev de la clasele I şi a II-a va putea învăţa într-o clasă digitalizată, cu ajutorul tabletei şi al manualelor digitale. Considerăm că elevii din România merită să beneficieze de confortul oferit de noile tehnologii.

Ne temem, însă, că cyberministrul SF Remus Pricopie trăieşte într-o lume imaginară, în care elevul român învaţă în săli de clasă în care ministerul pe care îl conduce le-a asigurat măcar condiţiile unei minime decenţe. Din păcate, însă, mulţi dintre copiii noştri nu au nici măcar manualele gratuite promise, nu au căldură în sălile de clasă, învaţă în frig, în clase insalubre, scriu cu mănuşile în mîini şi căciulile pe cap şi parcurg kilometri pe jos pentru a ajunge la aceste şcoli.

Cyberministrul SF Remus Pricopie vorbeşte,însă, despre sărmanii elevi români nevoiţi să folosească smartphonurile personale pentru a accesa internetul, cărora le promite conectare la internet pe scară largă, însă nu scoate nicio vorbă despre cei care stau în săli de clasă unde intră gerul prin crăpăturile din pereţi. În aceste clase promite cyberministrul SF conectare la internet, manuale digitale, tablete şi table interactive. Mai mult, toate acestea urmează să devină realitate până anul viitor, iar între timp vor fi pregătiţi şi profesorii, pentru a ţine pasul cu noile dotări.

Facem un efort de imaginaţie pentru a vizualiza situaţia promisă de Remus Pricopie, însă noi vedem doar toaletele insalubre din spatele şcolilor, copiii înfofoliţi în sălile de clase uitate de acest guvern şi şcolile care nu au primit autorizaţie de funcţionare din cauza condiţiilor proaste asigurate de guvernanţi.

"Am convingerea că singurii care se vor bucura de implementarea ideii cyberministrului SF Remus Pricopie vor fi societăţile clientelare PSD, prin care se va derula acest proiect, beneficiarii finanţărilor de ordinul milioanelor de euro. Cu aceşti bani s-ar putea crea condiţii decente în şcoli sau ar putea cumpăra microbuze pentru copiii care vor parcurge, şi în această iarnă, kilometri prin frig pentru a ajunge într-o şcoală îngheţată. Sau, să nu uite cyberministrul că nu şi-a plătit încă profesorii pentru examenele naţionale la care au participat, nu a dat rechizite gratuite copiilor şi nici banii pentru navetă", a declarat Amelia Boroş, preşedinte la Organizaţia de Femei Forţa civică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108