REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul șef al CFR, PSD-istul Garoșeanu, a rămas fără BANI: cere DESPĂGUBIRI de la Sucursala Constanța

Fostul șef al CFR, PSD-istul Garoșeanu, a rămas fără BANI: cere DESPĂGUBIRI de la Sucursala Constanța

Replica API 26 iulie 2021 | 10:53 2860

De câțiva nai de zile, operatorii privați au început să muște din piața transporturilor feroviare private. Dar, nu orice avea acces la contractele cu CFR,norocoșii fiind chiar cei cu ”pile” sus puse. Printre aceștia, se numără și fostul șef al CFR, Ion Garoseanu, și asociatul său Florin Diaconu, ambii controlând mai multe companii, printre care și Vest Trans Rail, unde Garoșeanu deține pachetul majoritar. După ce Vest Trans Rail a ”mâncat” destul de consistent de la compania de stat, Garoșeanu s-a trezit că au rămas socoteli neîncheiate, așa că cere să-i fie reparat un prejudiciu creat de sucursalele mari ale CFR, printre care și Constanța.

Vest Trans Rail susține că, în 2018, CFR SA a facturat si perceput de la ea suma de 2.352,035, 73 lei cu titlu de tarife pentru servicii auxiliare pentru accesul pe infrastructura feroviară, respectiv tarife de staționare vagoane, tarife de staționare locomotive pe infrastructura feroviară și tarife pentru accesul convoaielor pe infrastructura feroviară. Firma lui Garoșeanu și-a făcut socotelile și a concluzionat că a plătit mai mulți bani decât trebuia. Acum, cere restituirea cu titlu de reparație/prejudiciu creat prin perceperea sumelor suplimentare în cuantum de 931.227,62 lei (TVA inclus), împreună cu dobânda legala aferentă, ca urmare a faptului ca a efectuat o plată nedatorata.

Garoșeanu consideră că CFR nu a respectat de către obligațiilor contractuale, și că i-a facturat ilegal, netransparent, discriminatoriu tarifele de staționare vagoane, tarifelor de staționare locomotive pe infrastructura feroviara și tarife pentru accesul convoaielor pe infrastructura feroviară,

Garoșeanu a fost numit director de Berceanu

Garoseanu Ion controlează grupul de firme Ferest Logistics din care fac parte societăţile: Rail Management SRL Ploieşti, Ferocargo Eurotrans Ploieşti, Ferest Logistics Bucureşti ş.a. Garoseanu a fost membru al PSD Ploiești și numit în fruntea Căilor Ferate de fostul ministrul Radu Berceanu, la propunerea social-democraților.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ani de zile au platit o taxa foarte mica pe infrstructura CFR numita TUI ,dar sa vazut unde am ajuns cu o infrastructura CF in faliment!Eu cred si sper ca organele statului sa verifice tarifarea utilizarii infrastructurii din 1997incoace de cand au aparut acesti operatori CF privati si cine ia favorizat !UNDE ESTE ZESTREA CAII FERATE???!!
0
0
Dupa ce au falimentat CFR-ul pt firmele proprii de transport, mai au tupeu sa ceara si despagubiri.
2
1
Ce fete de useristi au arhitectii aia doi la care sunt inchise comentariile.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108