REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul șef al CFR SA, audiat la DNA după ce a fost demis de ministrul Cuc

Fostul șef al CFR SA, audiat la DNA după ce a fost demis de ministrul Cuc

Replica API 23 octombrie 2019 | 01:06 382

Constantin Axinia, foto: news.ro

Constantin Axinia, fostul șef al CFR SA schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns marți dimineață la DNA, informează Realitatea TV. El a declarat că este audiat de procurori în condițiile în care a fost schimbat pentru că ar fi refuzat să semneze contractul de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara deoarece acesta este contestat în instanță. Axinia este al doilea director de companie audiat la DNA și care îl critică pe ministrul Cuc, după Mădălina Mezei, fostul director interimar al TAROM.

La intrarea în parchet, Axinia a explicat că procurorii investighează condițiile plecării sale de la CFR, după ce ar fi refuzat să semneze un contract de modernizare a căii ferate pe ruta Brasov- Sighișoara, asa cum i-a cerut ministrul Răzvan Cuc.

„Sunt chemat în calitate de martor, e legat și de plecarea mea, am primit un telefon de la DNA săptămâna trecută în care am fost invitat aici în calitate de martor”, a spus Axinia.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a semnat acel contract, fostul șef CFR S.A. a răspuns că „era riscant pentru companie, și pentru mine, și pentru companie”.

Întrebat dacă destituirea de la CFR are legătură directă cu nesemnarea contractului, Axinia a spus că „s-ar putea” să fie așa.

Axinia a fost înlocuit în fruntea CFR SA de Marius Chiper. Cu o zi înainte de schimbarea din funcție a lui Constantin Axinia, ministrul Răzvan Cuc se arătase nemulțumit că acesta nu a reușit restructurarea companiei de stat în termenul stabilit și declarase: „Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de Administraţie îl înlocuieşte”, potrivit realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-l ancheteze si pe porcul ARTAGEA BOGDAN, ca nu se mai satura de furat!!! Chiar acum pleaca intr-o vacanta pe banii statului impreuna cu prietenii
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920