REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul șef al SPP spune de ce Serviciul nu l-a informat pe Călin Popescu Tăriceanu că e interceptat: 'Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului'

Fostul șef al SPP spune de ce Serviciul nu l-a informat pe Călin Popescu Tăriceanu că e interceptat: 'Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului'

Replica API 11 octombrie 2018 | 00:42 389

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, în Parlament, la comisia specială de anchetă privind activitatea SPP, că nu a avut din partea serviciului de pază și protecție „nicio semnalizare” atunci când a fost supravegheat audio, video și ambiental. El a precizat că a fost supravegheat „sub toate formele” din 2008 până în 2016, conform stiripesurse.ro.

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, a declarat, la România TV, că e posibil ca Serviciul să fi știut că acesta era interceptat și filat, dar pentru că era legal, nu a putut fi informat. Iliescu a dat și un exemplu de demnitar interceptat ilegal, un fost ministru de Interne.

”Domnul Tăriceanu nu a fost monitorizat 7 ani, ci 10 ani. Dacă e un mandat legal, el era pus în aplicare. SPP păzește de o posibilă interceptare ilegală. Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului. SPP face periodic controale dacă e instalată tehnică. Dacă e instalată legal, nu are voie să o scoată. SPP e obligat să nu prezinte demnitarului respectiv dacă tehnica a fost instalată legal. SPP nu apreciază legalitatea actului respectiv.

Ministrul de Interne era filat, la un moment dat, dar era filat ilegal. I-am și spus unde se țin documentele respective și le-a găsit.”, a declarat Dumitru Iliescu la România TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ti dau muie si sa ma pupi in pula pe moi,daca nu ti ajunge sa ti gingii domnii pe care ii slujesti dejectie umana.mai bine facea mata un cacat la gard decat sa nasca acest muist.
1
1
Inseamna si protectie voi cum ii protejati?La ordin eu cred ca voi le montati paianjenii,d'aia au renuntat la serviciile voastre guvernantii!Sa va desfiinteze de tot si preia jandarmeria ca prea se suprapun atributiile structurilor!
0
1
Nicolae si alina de Roumanie iti da muie
4
1
Sa ii luati salamul in gura radio muistii pulii mele.muie cu cacat sri spp,diicot,poltia transporturi de muii,dias,s.a jigodii de cacat roumanesti
3
2
IL mai urmarea si nevasta a5-a ca sa nu se duca la nevasta a6-a.Bietul anton calin popescu tariceanu ce de microfoane a carat dupa el fara sa stie. Poate cere despagubiri ca s-a imbolnavit de la atatea unde radio. Are radiatii in el mai multe ca pilotii pensionari.
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108