REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fructe mucegăite şi practici înşelătoare în magazinele Penny!

Fructe mucegăite şi practici înşelătoare în magazinele Penny!

Replica API 17 mai 2018 | 00:00 250

Controale OPC

Controale OPC

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa continuă verificarea produselor comercializate prin intermediul marilor lanţuri de magazine din judeţ. De data aceasta, a fost rândul magazinelor Penny să primească vizita comisarilor OPC. Controalele au fost demarate încă de luni, 14 mai, fiind controlate 6 magazine. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 169.500 de lei.

Printre deficienţele constatate s-au numărat: practici înşelătoare, produse neetichetate, depozitare neconformă şi campanii promoţionale cu deficienţe de informare. De precizat că fructele aflate la vânzare (ca de exemplu citrice) erau mucegăite, acesta fiind un motiv în plus pentru aplicarea de sancţiuni. De precizat că reprezentanţii magazinelor au obligaţia de a verifica periodic legumele şi fructele expuse, iar în cazul în care constată degradări, să elimine de la raft acele produse care nu mai corespund din punct de vedere al calităţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si sa fiti atenti ca sunteti pacaliti la casa, la penny, daca nu esti atent iti marca in casa altceva, la un pret mult mai mare, si cand ajungi acasa citesti bonul si constati ca ai platit mai mult
1
0
Va multumesc pentru ca publicati si numele magazinului.....asa stim si noi de care sa ne ferim....dupa mine Lidl este cel mai bun supermarket din oras.
2
0
Fiind in magazin cu autoservire , fructele si legumele stricate, clar nu le cumpara nimeni, dar stand la un loc cu celelalte le strica si pe cele bune.Inseamna ca managementul este slab iar eu le-as imputa lor amenda.Mai exista si varianta ca produsele sa ajunga in supermarket deja alterate si atunci mergi de unde ai venit cu marfa ta cu tot.Totul tine de politica si managementul unitatii.
4
0
pe cind contol si la cerefour unde aseara am vazut expusi la vinzare cartofi stricati al caror miros iti strimbau nasul.
2
0
Veniti si la navodari sa vedeti ca toata marfa de fructe , legume sunt stricate
0
0
cel mai saracie, prost de rahat si naspa magazin posibil! urmeaza auchan, metro doi pasi ,, cele mai bune magazine...selgros si lidl, niciodata nu te plictisesti de ofertele la semi expirate si la gama de produse si profi e de rahat am uitat sa zic muie in ele
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108