REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fructe și legume de toamnă care sporesc fertilitatea

Fructe și legume de toamnă care sporesc fertilitatea

Replica API 30 octombrie 2020 | 00:00 1226

După cum știm cu toții, toamna este un anotimp care oferă multe fructe și legume, iar noi ne vom opri asupra a șapte dintre ele, care, introduse în alimentație în mod regulat, sporesc fertilitatea.

Importantă alimentației pentru fertilitate

Atenția pe care trebuie să o dăm alimentației atunci când ne pregătim pentru concepție (naturală, inseminare sau fertilizare în vitro) este motivată de faptul că există nutrienți specifici care sunt necesari în perioada preconceptionala, pentru a asigura o sarcina sănătoasă. De asemenea, o alimentație corectă ajută la echilibrarea sistemului endocrin, astfel încât tratamentele ulterioare să aibă un efect sporit.

Nu în ultimul rând, o nutriție corectă asociată cu produse antioxidante sporește șansele de concepție. Dr. George Vasilescu, medic primar obstetrică-ginecologie, va recomandă câteva sfaturi de baza care ajută fertilitatea.

Cele mai importante alimente pro-fertilitate:

Legumele și sucurile de legume sunt recomandate pentru că sunt bogate în fier, acid folic, vitamina B6, vitamina E, antioxidanți (în special varză și spanacul). Toate legumele colorate sunt indicate.

Fructele și sucurile de fructe – bogate în vitamina C, flavonoizi, antioxidanți (în special prunele, rodiile, stafidele, afinele).

Nucile și semințele – foarte bogate în Omega-3, zinc, vitamina E și proteine. Se recomandă nucile, semințele de în, semințele de cânepă, semințele de chia. Pentru bărbați, în mod deosebit sunt recomandate semințele de dovleac și cele de susan.

Orez, hrișcă, mei – foarte bogate în vitamine, dar sunt recomandate doar după verificarea tolerabilitatii la aceste alimente.

Lintea și fasolea trebuie adăugate pe lista dumneavoastră atunci când va organizați dietă, pentru că sunt bogate în fier și acid folic.

Broccoli – foarte bogat în vitamine și antioxidanți.

Conopidă – o bună sursă de vitamine și coenzima Q10.

Dincolo de această lista de fructe și legume, pentru sporirea șanselor de concepție, prin care crește calitatea ovocitelor și spermatozoizilor, organsimul trebuie detoxifiat. Astfel, în fiecare zi, ar trebui să consumați apă filtrată sau din recipient de sticlă – aproximativ 2,5 litri pe zi, să beți 5 până la 7 pahare de 100 ml de suc de legume proaspete și 2-3 pahare de suc natural de fructe.

Totodată, eliminarea zahărului, a alcoolului și a cofeinei și renunțarea la fumat sunt elemente obligatorii pentru a eficientiza efectele unei nutriții sănătoase, nutriție care contribuie în mod considerabil la creșterea șanselor de concepție.

Pentru o cură completă și corectă este important să apelezi la un medic specialist, care te va îndrumă și îți va oferi sfaturi adaptate stilului tău de viață.

O dietă bogată în fructe le-ar putea ajută pe femei să conceapă un copil

Cercetătorii care au analizat peste 5500 de femei din Marea Britanie, Irlanda, Australia și Nouă Zeelandă au descoperit că participantele la studiu care au consumat cea mai mică cantitate de fructe au fost cu 50% mai predispuse să sufere de infertilitate.

Iar în comparație cu femeile care au mâncat fructe de trei ori pe zi (sau chiar de mai multe ori pe zi), în luna de dinaintea concepției, femeile care au consumat mai puține fructe (mai puțîn de 1-3 ori pe luna) au avut nevoie de mai mult timp (mai precis, de jumătate de luna) pentru a rămâne însărcinate, citează doc.ro.

Profesoară Claire Roberts, de la Universitatea Adelaide, din Australia, care a condus studiul, a declarat că "Aceste concluzii arată că adoptarea unei diete de bună calitate, care include fructe și care reduce la minimum consumul de alimente de tip fast food îmbunătățește fertilitatea și reduce timpul necesar pentru a rămâne însărcinată."

Consumul a până la trei porții pe zi de fructe și legume proaspete este important în orice dietă, însă este îndeosebi de important atunci când încerci să concepi un copil. Specialiștii recomandă că, pe lângă fructe și legume, să consumi în perioada de dinainte de a rămâne însărcinată și următoarele: igname, rădăcina de măca, legume frunzoase (spanacul, salată romaine, rucola și broccoli), fasolea boabe, fructele de pădure (căpșune, etc.), stridii, smochine, somon (care este bogat în acizi grași Omega-3), iarbă marina (macroalgele).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108