REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gabriela Firea explică de ce a renunțat la a mai candida la prezidențiale: „Nu s-a creat acea masă critică“

Gabriela Firea explică de ce a renunțat la a mai candida la prezidențiale: „Nu s-a creat acea masă critică“

Replica API 24 iulie 2019 | 03:07 446

Gabriela Firea

Gabriela Firea a explicat, după ce a votat-o pe Viorica Dăncilă, în CEX al PSD, să fie candidatul partidului la prezidențiale, că a renunța la o mai contracandida când a văzut că nu are susținere printre colegi.

Firea a avertizat, din postura de la șefă a PSD București, că procentele pe care partidul îl va impune pentru fiecare organizație în parte trebuie să fie asumat de acele organizații, nu doar de centru.

”Aşa cum am spus şi la intrarea în şedinţa Biroului Permanent şi a CEx, cred şi mi se pare normal ca făcând parte dintr-un partid democratic în care este liberă exprimarea şi avem cu toţii toleranţă pentru opiniile colegilor noştri - am participat la o competiţie preliminară pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. Am fost mai mulţi în această cursă preliminară, printre care şi eu. Am venit în faţa colegilor din Biroul Permanent şi le-am cerut opinia şi, având în vedere că în ceea ce mă priveşte nu s-a creat acea masă critică de susţinere pentru că majoritatea colegilor mei consideră că preşedintele partidului trebuie să fie cel care ne reprezintă la această competiţie, mi s-a părut normal ca în faţa colegilor din Biroul Permanent să anunţ că este importantă opinia lor pentru mine şi că mă retrag din această cursă, care oricum avea final aşteptat. Şi mi se pare normal ca, începând de astăzi, la finalul acestei competiţii preliminare, să punem punct acestei dezbateri şi fiecare coleg să facă campanie electorală şi să susţină candidatul acestei formaţiuni politice. Dacă nu suntem de acord înseamnă că ne plasăm în afara partidului şi nu ne ţine nimeni cu forţa.

În afară de sondaje, există și alte criterii: susținerea organizațiilor. Dacă ele și-au asumat un procent, e normal să nu mai creezi alte tipuri de dezbateri. Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă.

În primul rând acest procent care va fi anunțat pentru fiecare organizație va trebui să fie asumat de noi și va trebui să discutăm. Plus atmosfera politică și evoluțiile politice din această perioadă. În momentul în care asumăm un procent să facem un pas lateral, nu văd de ce nu. Dacă nu răspunde nimeni atunci înseamnă că toți suntem foarte buni chiar și atunci când pierdem alegerile. Tocmai din acest motiv am și anunțat după ce i-am testat pe colegii mei dacă m-ar susține, de aceea m-am și retras, pentru că nu vreau să fiu acuzată că stânga românească a pierdut alegerile dintr-un orgoliu. Nu am vrut să fiu acuzată. Nu. Eu țin la această echipă. Sunt un om solidar, când nu am fost de acord cu ceva am spus. În continuare voi spune ce mă nemulțumesc. ”, a spus Gabriela Firea.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bucurestenii sunt f multumiti de ea
0
2
Ia umplut docila veorica, troaca si lu tata firea lu pandele! Sa rontaie si gurita ei, a lui pandele si-a puradeilor pana la adanci batraneti!!!
4
1
sunt acri strugurii ,moldova.
5
0
Pana mai ieri spuneai altceva, acum te'ai intors la180 de grade. Cine si ce sa mai inteleaga cum functioneaza democratia in acest partid.Ceva de genul,hora in doua parti.
6
0
Chiar nu intelegeti ca a fost un aranjament , poate chiar frumos. Este cel mai mare partid , chiar de va place chiar de nu va place, nu se putea sa nu joace tare. Adica il lasau pe profesorasul ajuns bogat din meditatii si pe acel USBist,nu poate fi usr ptr ca trebuie sa stea la fundul cuiva-adica laptop ceva, sluga, ptr ca vor hastagistii ceva pe facebuc- romineste.Nu. Imposibil.Pina la urma mai vedem adica cei seriosi si fara facebuc contra cui. No man no land deviza USB. Adica ei contracte, bani, avere,pai cu ce se hranesc cind tot dau din gura si fac demonstratii-poate ceva de undeva.
1
7
O tzatza notorie
11
1
Adica sarma ei din coor nu a facut masa cu baronii psd. Asta e gabitza daca pandele nu te-a conectat la cine trebuia.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108