REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

„Galbenul intermitent”, cauza accidentelor rutiere de la miez de noapte în Constanţa

„Galbenul intermitent”, cauza accidentelor rutiere de la miez de noapte în Constanţa

Replica API 31 octombrie 2016 | 23:46 679

Moartea pândeşte în intersecţii!

Moartea pândeşte în intersecţii!

Viteza excesivă, consumul de alcool, dar şi neatenţia la volan sunt cauzele producerii accidentelor rutiere la noi în oraş. Pe lângă cele menţionate, amintim şi neacordarea priorităţii în intersecţii.

Neacordarea de prioritate în intersecţiile din Constanţa reprezintă una din cauzele producerii accidentelor rutiere! Mulţi dintre şoferii constănţeni s-au confruntat cu situaţii de-a dreptul periculoase din cauza galbenului intermitent de după miezul nopţii în unele intersecţii din oraş. Una dintre cele mai periculoase intersecţii semaforizate din Constanţa, care la miezul nopţii se transformă în galben intermitent, este cea din zona Tomis Nord, la intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. În această intersecţie se întâmplă cele mai grave accidente rutiere, pe timp de noapte, pe fondul neacordării de prioritate. Aici, semaforul care arată galben intermitent impune prioritate pentru şoferii care circulă pe bulevardul Tomis, cei de pe Aurel Vlaicu fiind obligaţi să cedeze trecerea. Întrebaţi care ar fi soluţia în acest caz, şoferii constănţeni au declarat că s-ar putea face o modificare în ceea ce priveşte semaforul din Tomis Nord. „Consider că intersecţia bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu este foarte periculoasă după miezul nopţii, atunci când se modifică în galben intermitent. Şoferii constănţeni cunosc regula de prioritatea în această intersecţie, însă cei veniţi din alte oraşe, precum turiştii în sezonul estival, nu sunt familiarizaţi cu semaforul şi fac gafe mari pentru că nu cunosc regula. Din nefericire, am asistat la un accident rutier grav aici”, ne-a declarat un şofer constănţean, locuitor al cartierului Tomis Nord din Constanţa. Nici pentru pietoni nu e viaţă bună în astfel de intersecţii ale căror semafoare se transformă în galben intermitent la miezul nopţii. „Despre noi, pietonii, ce să mai zic! Pericol maxim după miezul nopţii... se circulă cu viteză... Inconştienţa la volan este în floare la noi în Constanţa! Sunt mulţi şmecheri care forţează intersecţiile şi circulă de parcă ar fi pe autostradă, fără să conştientizeze pericolul şi fără să le pese dacă dau peste un pieton!”, a ţinut să precizeze un constănţean. Deşi majoritatea şoferilor au răspuns pozitiv schimbării galbenului intermitent de după miezul nopţii, de la intersecţia celor două bulevarde, un alt constănţean, şofer cu experienţă, este de altă părere. „Consider că e foarte bine aşa cum este în prezent! Sunt de acord cu menţinerea galbenului intermitent, dacă eşti şofer profesionist şi cunoşti bine legislaţia, nu ai cum să faci astfel de greşeli! Asemenea greşeală o poate face doar un şofer care nu cunoaşte semnele de circulaţie şi, pe această cale, îi sfătuiesc să mai înveţe legislaţia!”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un alt şofer constănţean. Ca o paralelă între cele două variante, păreri pentru şi împotrivă, se constată faptul că şoferii optează pentru modificarea galbenului intermitent de la intersecţia din Tomis Nord, astfel încât intersecţia să rămână semaforizată şi pe timpul nopţii, cu o reducere a secundelor.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108