REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Georgia Meloni, aleasă "omul anului" de cotidianul italian Libero

Georgia Meloni, aleasă "omul anului" de cotidianul italian Libero

A.F. 30 decembrie 2023 | 00:00 268

Ziarul italian Libero, cunoscut pentru primele sale pagini provocatoare, a ales-o vineri pe şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, drept "l'uomo dell'anno", care în limba italiană se poate traduce fie ca omul anului, fie ca bărbatul anului, motivaţia cotidianului pentru această alegere fiind că Meloni "a anulat războiul sexelor", transmite EFE.

Georgia Meloni, aleasa 'omul anului' de cotidianul italian Libero Giorgia Meloni

Directorul acestui ziar ultraconservator, Mario Sechi, şi-a justificat alegerea într-un editorial în care afirmă: 'În societatea gândirii slabe, am răsplătit ideile tari. În confuzia rolurilor, am pus accent pe 'homo', fiinţa umană. În debordarea diversităţii, am perturbat genul''.

''Am ales-o pe Meloni 'l'uomo dell'anno' pentru că în primul rând a anulat războiul sexelor, câştigându-l, gândind diferit, fiind divergentă, depăşind aroganţa bărbaţilor şi defetismul femeilor. Nu a spart plafonul de sticlă (bariera ce împiedică femeile să avanseze pe scara ierarhică - n.r.), l-a dizolvat'', adaugă Sechi.

Un alt ziar, Il Secolo D'Italia, a scris că "nu înţelege această decizie de a o numi bărbat", pentru că, "atunci când (identitatea unei) femei este ştearsă, întotdeauna este ceva în neregulă".

"Pentru că pentru a fi buni, puternici, factori de decizie, nu trebuie să fii bărbat. Şi femeile ştiu şi pot lupta. Şi femeile cunosc şi pot concura cu liderii de sex masculin. Şi femeile cunosc şi pot reprezenta interesele comunităţii naţionale dincolo de războiul sexelor", a fost replica dată de Il Secolo d'Italia.

Meloni, de extremă dreapta, prima femeie ajunsă în fruntea unui guvern în Italia, a spus clar la începutul mandatului său că vrea să fie numită "preşedinte" (de guvern) şi nu "femeie preşedinte" sau "preşedintă", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a ales o gioarsa fraiera !!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468