REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grădina de Vară din Mangalia, polul distracției estivale a anilor `60

Grădina de Vară din Mangalia, polul distracției estivale a anilor `60

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 2458

Mangalia, cea mai sudică stațiune de pe Malul Mării Negre, a reprezentat dintotdeauna o atracție pentru turiști datorită numeroasele metode de distracție dar și pentru apropierea de celelalte stațiuni din sudul litoralului. Astfel, între Mangalia și Neptun-Olimp, pe cei 7 km distanță se înșiră înlănțuite celelalte stațiuni: Saturn,Venus, Jupiter - Cap Aurora, Neptun și Olimp iar la sud se află 2 Mai la 5km și Vama Veche la 10km. În anii 60, Mangalia reprezenta polul distracției de pe litoral, foarte multe trupe de teatru și nu numai alegând să distreze publicul în diversele locații din oraș.

Programul

Conform unui ”Program al manifestărilor artistice din orașul Mangalia, pe perioada 15 iunie-15 septembrie 1963”, în toată această perioadă, în oraș veneau zeci de trupe de revistă, fanfare militare, filarmonice, și multe alte ansambluri pentru a potoli setea de cultură și de distracție a turiștilor dar și a localnicilor.

Printre ”trupele” prezente au fost și Estrada Constanța, care a reprezentat practic precursorul teatrului Fantasio, filarmonica din Cluj, Opera din Constanța, teatrul Constantin Tănase, teatrul din Ploiești precum și formații venite din Italia și Germania.

Aceste vremuri poate că vor fi reînviate în orașul Mangalia, odată cu renovarea Grădinii de Vară dar și a teatrului de vară din Neptun.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum suntem capitalisti. Toba de cultura.
4
0
Bun...sa spunem ca face acest proiect?! Bravo felicitari! Dar care este finalitatea lui? Era o prioritate ptr comunitate? Ce facem cu popririle venite de la creditori domnule primar? Noi agenti economici trebuie sa le platim altfel vom plati toata datoria primariei...de ce nu ati facut esalonare dupa procesele pierdute Raja, Polaris, callatis therm, enel...aud ca si goldterm are de incasat 6 mil...grimberg avocatul l-ati platit? DAF Trans l-ati platit? Deci se poate...mai luati 30 mil lei de la guvern ca anul trecut si platiti... altfel nu iesiti primar...sa va fie clar!!!
1
2
Bai fratilor ce trage primarul asta? Ia ceva de curaj cred?! De unde atata tupeu?! Noi suntem rupti in cur de saraci ...el cu primaria plini de datorii...dar el vine cu ultimul model de BMW!!! Din ce afaceri daca el toata viata a muncit la stat... neavand drept de business...a da stiu...mostenire de la soacra si jocuri de noroc?! Asta asta a facut toata viata...alba neagra pe banii altora!! Un infatuat ipocrit...cu grave probleme de comportament...mincinos si complotist de meserie!!!cand ne mai poate mintii?
4
3
Si o se se produca pe scena Rammstein,Lady Gaga,Billie Eilish si cu voia dvs.Guta, Florin Salam si ptr. nostalgici Azur
5
1
Cand nu se face ceva,de ce nu se face?Cand se fac lucruri marete,ce nu a vazut orasul nostru niciodata,de ce se fac? Prea mult beton,prea multe trotoare,prea mult asfalt...Asa suntem noi romani...
8
2
Scuze,insa Mangalia are marea ca singur avantaj . Ca si in vremea comunista,nu se iau in seama ideile celor cu adevarate capacitate creative si se dau ordine,porunci de sef autosuficient si cu accent de mic zeu local. Asa ca Mangalia arata betonata ca un cimitir frumos al eroilor celor doua razboaie mondiale,nu ca un orasel primitor,odihnitor,ospitalier. Plus ca procentul enorm de hoti si retelele interlope, deja devenite parteneri la condusul oraselului nu inspira lumea nici sa locuiasca in orasel,nici sa viziteze Mangalia. Mizerie multa si trai scump,in ciuda saracimii locale .
4
4
Mangalia se schimba,Mangalia in scurt timp o sa arate ca o metropola europeana.Sunt proiecte foarte frumoase si trebuiau facute de mult timp.Felicitari Radu Cristian,felicitari echipei lui!Aceste proiecte nu se fac peste noapte,sunt proiecte care se ralizeaza in timp,cel mai important este faptul ca se fac,se vrea si se poate.
9
5
Mangalia arata ca o mizerie betonata si cimentata,multumim iorgus,cristian,asa zisi consiglieri turci dar si romani,oameni de cultura,circiumari,apvisti,trintori,inculti! Putina vegetatie a fost rasa,se cimenteaza si cimentul,se asfalteaza totul,bordurile costa bani multi,pomii lasa frunze,asa ca mai bine sa.i tai.terasa vara nu functioneaa,arata mizerabil! mergetti la bulgari!
10
4
Mare om de cultura avem
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108