REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grădiniţa "Steluţele Mării" funcţionează improvizat, primeşte amenzi şi le contestă

Grădiniţa "Steluţele Mării" funcţionează improvizat, primeşte amenzi şi le contestă

Replica API 16 august 2011 | 00:00 1980

Aşa funcţionează sistemul de învăţământ:

Aşa funcţionează sistemul de învăţământ:

Mai este mai puţin de o lună până la începerea noului an şcolar, aşa că inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au început controalele la unităţile de învăţământ pentru a constata dacă sunt pregătite, conform legii, să întâmpine elevii sau, după caz, preşcolarii. Printre unităţile vizate se numără şi Grădiniţa Steluţele Mării din Constanţa, de pe strada Corbului numărul 3. Inspectorii DSP au constatat unele nereguli, fapt pentru care au amendat grădiniţa cu suma de 250 lei. Numai că directoarea unităţii de învăţământ, Georgeta Adam, consideră că nu este vinovată pentru situaţia în care se află grădiniţa şi a contestat amenda în instanţă.

Grădiniţa cu orar prelungit Steluţele Mării din Constanţa a intrat în vizorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) încă de anul trecut când, în urma unui control de rutină, s-au constatat unele nereguli în administraţia unităţii, şi anume nu erau îndeplinite condiţiile sanitare prevăzute de lege, privind spălătoria grădiniţei. Drept urmare, unitatea educatiivă a fost avertizată să remedieze situaţia, fără însă a se elibera un proces verbal de contravenţie. În luna mai însă, inspectorii DSP au efectuat un alt control pentru a se constata dacă problemele semnalate au fost sau nu remediate. De data aceasta, directoarea Georgeta Adam a fost amendată cu suma de 250 lei. "Unitatea deţine notificare de respingere a unităţii sanitare, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile sanitare prevăzute de lege. Adică, treceau cu cazarmamentul prin bucătărie (saltele, lenjerii etc.), circuitele normativele nu corespundeau legii, s-au efectuat lucrări de modernizare a spălătoriei fără a deţine un aviz din partea DSP, fapt pentru care unitatea a fost amendată cu 250 de lei. Nu au plătit, au contestat în instanţă suma", a spus Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Directoarea grădiniţei nu contestă neregulile semnalate, numai că, spune aceasta, nu este vina ei pentru ceea ce se întâmplă. "Inspectorii DSP au venit şi au constatat că nu există circuitele conform cu normativele în vigoare. Adică, circuitele la spălătorie, în sensul că rufele murdare tebuiau să intre pe o uşă şi cele curate să iasă pe altă uşă. În momentull în care au venit în control, a doua oară, se lucra la spălătorie, se făcea mai mare, dar problema intrărilor separate tot nu s-a rezolvat. Nu ştiam că avem nevoie de aviz pentru renovare. La bucătărie s-a constatat că plita este destul de degradată şi că ar trebui înlocuită", a explicat directoarea. Aceasta a ţinut să precizeze faptul că grădiniţa funcţionează în incinta şcolii 21 şi tocmai de aceea a fost nevoie de unele improvizaţii. "Noi funcţionăm în şcoala 21. S-au făcut improvizaţii la spălătorie, bucătărie, pentru că nu avem suficient spaţiu. Cabinetul medical şi spălătoria funcţionează într-o clasă, bucătăria în altă clasă", a continuat Georgeta Adam. "Nu este vina mea pentru neregulile de aici. Eu sunt un chiriaş care răspunde de problemele educative. Pe partea de administraţie răspunde Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat. Este de datoria RAEDPP să răspundă de aceste probleme. Le-am trimis solicitări şi adrese prin care le aduceam la cunoştinţă situaţia, dar nu am primit nici un răspuns. Aceste documente le-am depus şi la dosar. Ei trebuie să rezolve această problemă, nu eu. Ce a ţinut de mine, am făcut. Mai mult nu pot", a mai spus directoarea grădiniţei Steluţele Mării. De parcă nu ar fi fost de ajuns, din nou, un alt control DSP a avut loc săptămâna trecută, joi. Inspectorii au emis şi de data aceasta un alt proces verbal, document pe care directoarea l-a trimis reprezentanţilor RAEDPP.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este adevarat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108