REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Grecia vrea să introducă un tren care să lege porturile elene de Constanța, apoi de Moldova și Ucraina

Grecia vrea să introducă un tren care să lege porturile elene de Constanța, apoi de Moldova și Ucraina

Andreea POPA 20 octombrie 2023 | 00:00 3048

Ministrul grec al infrastructurii și transporturilor, Christos Staikouras, și-a asumat inițiativa politică de a înființa un tren între Grecia, Bulgaria și România, care să facă legătura cu Ucraina, în urma contactelor trilaterale pe care le-a avut în timpul participării alături de premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, la reuniunea la vârf de la Varna, Bulgaria, în data de 9 octombrie, transmite publicația elenă Oikonomikos Tacydromos.

Grecia vrea sa introduca un tren care sa lege porturile elene de Constanta, apoi de Moldova si Ucraina

Staikouras a promovat ideea lansării unui tren în cadrul Culoarelor europene de solidaritate pentru diversificarea legăturilor comerciale între porturile de la Marea Mediterană cu Ucraina, scrie Profit.
El a trimis o scrisoare de intenție o către comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, ministrul bulgar al Finanțelor, Assen Vassilev, ministrul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor, Georgi Gvozdeykov, și ministrul român al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Trenul grec va trece prin Constanța

Concret, trenul, aflat în prima fază-pilot, va lega porturile grecești Alexandroupoli și Salonic cu porturile Ruse din Bulgaria și Constanța din România și apoi cu Moldova și Ucraina.
Ministrul grec a luat această inițiativă întrucât invazia Rusiei în Ucraina a creat provocări economice și energetice care afectează semnificativ coeziunea lanțului de aprovizionare, precum și securitatea energetică a statelor, existând în plus și o nevoie semnificativă de diversificare a rutelor și a legăturilor pentru transportul de marfă.
Potrivit lui Staikouras, acest proiect reprezintă o ocazie importantă de a depăși impedimentele și tergiversările înregistrate în trecut, pentru a oferi opțiuni alternative în relațiile comerciale dintre state, consolidând în același timp legăturile de transport și transportul internațional de marfă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și într- gară r*mânească numită Bolgrad
0
0
Sa-i spuna careva,ministrului grec...ca pana se va concretiza proiectul ,Ucraina nu va mai exista...ca Stat ! Trenul, probabil,ca va ajunge la destinatie intr-o gara ruseasca numita Kiev !
0
22
Constanta va deveni un centru de transport terestru si naval important in zona Marii Negre. UE și-a dat in sfarsit seama de importanta comercială si strategică a orașului nostru. Daca in ultimii 30 de ani papagalii care au condus această țară intretineau infrastructura portuară făcută de regimul Ceaușescu ,Constanta era cel mai important port de la Marea Neagră,dorinta celor care au dezvoltat orasul era ca acesta sa rivalizeze cu Rotterdam in activitățile maritime,din pacate s-a ales praful.
24
2
Ca sa duca curvaciuni ucrainience si moldovence in Grecia
9
24
Altii vor sa lege porturile,Grecia este doar bagata la inaintare! Vor sa minimalizeze importanta Bosforului si a Marii Negre,sa cam scoata Turcia din joc! e Pe plan maritim efectele se vor vedea si pe la altii,inclusiv Romania.
8
19
si asa nu va vor in Schengen, ridicati i d i o t i l o r controlul vamal pentru cetatenii celor doua tari la trecerea dintr-o tara in alta.
8
2
Ce sa lege bai nene aia ca-s lesinati
7
10
Nu stii tu. Nu stii ca esti marfa.
3
1
De ce numai pentru marfa ?....Si de ce nu si pentru turisti ?....sau exista deja si nu stiu eu ?....
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468