REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grefierii nu vor să rămână fără pensii speciale. Scrisoare deschisă către Parlamentul și Guvernul României

Grefierii nu vor să rămână fără pensii speciale. Scrisoare deschisă către Parlamentul și Guvernul României

Replica API 20 ianuarie 2020 | 18:28 334

Sindicaliști ai grefierilor au transmis o scrisoare deschisă tuturor factorilor de decizie, referitor la abrogarea legii pensiilor de serviciu, arătând că măsura afectează siguranța activității din sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale.

Scrisoarea deschisă este semnată de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiție ”Grefierul” Alba, Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federația Publisind, în colaborare cu Asociația Grefierilor din România.

În cadrul documentului se arată că speranța de viață a grefierilor este de 58 de ani, din cauza bolilor profesionale apărute în timpul exercitării profesiei, iar puținii grefieri care ajung să beneficieze de pensia de serviciu (la împlinirea vârstei de 60 de ani) cheltuiesc cea mai mare parte a banilor pe tratamente medicale pentru tratarea acestor afecțiuni.

În acest context, grefierii spun că se încearcă renunțarea la pensiile de serviciu pentru ca factorii de decizie să câștige simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați sau greșit informați.

Mai mult, pe: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar muie nu vor
2
0
Sa va taie pensile si asa ca luati spagi nici nu faceti dreptate cu omu sarac . Nu le dati dreptate uaaa judecatori
2
0
Pai avem conditii grele de munca, trebe sa-i rezolvam pe domnii judecatori, in toate felurile si cu toate mijloacele !
1
0
nu le interzice nimeni sa faca altceva adica alta meserie in locul celei de grefier! Daca au timp mult si vor sa faca ceva in acelasi timp inseamna ca nu au meserie grea deloc si au si timp mult!! Deci in ambele cazuri nu se justifica speciala!!
3
0
Atata timp cat li se interzice sa faca si altceva tot restul vietii, eu cred ca ar trebui sa libse lase pensia speciala
1
4
La dracu, astia mor mai tineri ca minerii. Ca sa le creasca speranta de viata, propun sa presteze la scos sare din saline dupa iesirea la pensie. Futu-i in gat de milogi
11
1
Ce plm de boli profesionale au astia? Sa se duca o luna pe santier sa vada cum se munceste!
10
1
pe slugile care duc carucioarele cu dosarele facute de cacatii numiti procurori...slugi caratoare de carucioare,pensii speciale la MUIE
8
1
grefierii sunt "intermediarii" !!
9
0
Sa vezi ce speranta de viata este in constructii, in agricultura, la stana, in vanzari, in productie si in multe alte domenii
13
2
a muistilor grefieri este de 58 de ani sa-mi zica si mie ce boli profesionale au. Hartogarita ??? Sau muita ??? Sau spagarita ??? Pute pe holul tribunalului a tzigani ??? Atunci ce sa zicem de mineri sau cei ce lucreaza in turnatorii ??? Cine a facut evaluarea ??? Muie grefierilor cu cacat !!!
13
1
si asa chioara le canta in taragotul infractorilor ,fara magistrati cred ca ar fi mult mai bine,nu numai fara secretarele astea,sa duca unde a intarcat mutu iapa
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108