Greva în Educație continuă. Ce le-a promis președintele Iohannis profesorilor
Greva în Educație continuă. Ce le-a promis președintele Iohannis profesorilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPeste 10.000 de profesori, personal auxiliar, elevi, părinți au protestat în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Mulți au sosit din provincie pentru a solicita autorităților creșteri salariale. După negocierile de la Guvern, liderii de sindicat au transmis că au primit aceeași ofertă, care este inacceptabilă, așa că greva va continua.
Din Piața Victoriei, cadrele didactice au plecat în marș spre Cotroceni. Protestatarii au cerut intervenția lui Klaus Iohannis. Reprezentanții lor au fost primiți la discuții de către președinte.
La finalul întâlnirii, liderii de sindicat au anunțat că preşedintele le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora.
Profesorii protestează și la Cluj, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Sfântu Gheorghe.
Promisiunile președintelui Iohannis pentru protestatari
Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii sindicatelor din Educație s-a încheiat după mai bine de o oră. La ieşirea liderilor de sindicate de la negocieri, protestatarii au scandat ”Nu plecăm!”
Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunţat că greva cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din educaţie va continua, miercuri. „A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hancescu.
Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuţia cu şeful statului drept „constructivă”. „Colegii noşţri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamentele preşedintelui pot duce la detensionarea acestui conflict”, a afirmat Nistor.
„Am avut o discuție cu domnul președinte, i-am prezentat problemele noastre, cele două revendicări principale: acordarea unei majorări în perioada următoare și garantarea aplicării acelui principiu al salarizării ca profesorul debutant să aibă salariul mediu pe economie”, a transmis Simion Hăncescu.
În replică, Klaus Iohannis a răspuns că „emiterea unui act normativ nu se poate, dar se angajează în cazul în care se acceptă un acord să îl gireze și domnia sa”. Potrivit sindicaliștilor, acest acord trebuie încheiat de șefii coaliției, iar apoi va fi girat de președintele Iohannis care va garanta că el va fi pus în practică, scrie digi24.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News