REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GREVĂ la ȘCOALA 30! Ce ZICE Inspectoratul Școlar

GREVĂ la ȘCOALA 30! Ce ZICE Inspectoratul Școlar

Replica API 14 septembrie 2021 | 14:57 4529

Anul școlar 2021 – 2022 a început cu o grevă la Școala nr. 30, „Gheorghe Țițeica”, din zona Flămânda, din Constanța. Mai exact, profesorii au protestat pentru că nu au suficiente spații de învățare, în unele clase fiind și până la 35 de copii. Prezent la greva japoneză a fost și inspectorul școlar general, Sorin Mihai, care l-a „tras de mânecă” pe directorul unității de învățământ spunându-i că, de acum, să apeleze la Inspectorat pentru astfel de probleme și să nu se mai facă tam-tam. Tot acesta a declarat că dacă ar fi știut de această situație ar fi încercat să găsească cea mai bună soluție pentru elevii unității de învățământ.

Sorin Cernăianu și Sorin Mihai

Colectivul de cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic a declanșat, luni, 13 septembrie 2021, în prima zi de școală, o grevă japoneză pentru a atrage atenția autorităților locale asupra unei situații care trenează în Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” de mai mulți ani. Mai exact, este vorba despre lipsa de spațiu suficient, astfel încât cei 1.460 de elevi ai instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor, a bibliotecii și nici de sală de sport.

„Sunt probleme de mai bine de 4 ani de zile. În Consiliul Local s-a votat să folosim trei spații de la liceul Tomis, spații care sunt lăsate de izbeliște, fiind vorba de cantină, cămin și sala de sport. Dacă nu vom intra în posesia lor într-un an, doi se vor degrada total. Procesul verbal care trebuia semnat între noi și Primărie nu s-a putut finaliza deoarece domnul director de la Tomis nu a vrut să îl semneze. Suntem condamnați tot timpul că de ce ne vin atât de mulți elevi. Noi oferim un act educațional de calitate pentru toți elevii din cadrul școlii. Autoritatea locală ne-a spus că dacă vor vedea ceva suspect vor anula hotărârea de Consiliu Local lucru care s-a și făcut, de altfel. De când sunt director, de cinci ani, nu am primit niciun leu de la Consiliul Local”, a declarat directorul Școlii 30, Sorin Cernăianu.

Sorin Mihai, supărat că nu a fost informat

„Din ceea ce mi s-a comunicat, știu că se rezolvase problema. Voi avea rugămintea către toți colegii mei că nu putem să intervenim dacă nu știm despre ce este vorba. În momentul când există supărări, ar trebui să știm și noi. Inspectoratul Școlar se implică în orice situație pe care o identificăm. La Liceul Tomis se va face campus școlar pe învățământ dual, iar lucrările vor fi demarate chiar în perioada următoare”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Video:

Mai apoi, inspectorul școlar i-a atras și personal atenția directorului instituției că trebuia să se adreseze Inspectoratului, mai întâi, pentru că sigur găseau soluții.

Declarația video, aici:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciudat...elevii protesteaza intr un loc , profesorii in alt loc, parintii sunt pe tusa.Sistemul de educatie pare o caruta scapata de sub control
0
0
Mda , deci parvenitii se stie
1
0
Din pacate este doar membru de nadejde al PSD ,care l-a si adus director acolo dupa ispravile de la Murfatlar.
0
1
Daca directorul era membru unui partid din cualitie totul era rezolvat!
1
0
Sa faca cerere si ii primeste la mircea.
3
0
fondurile ilegale se mai dau? dar bani nu sunt, asa?
1
1
o cauza majora a traficului infernal de dimineata - traversarea orasului cu masina pt a duce copilul la scoala !
5
0
Bine spus DNA , Asa este , scoala este arhiplina datorita celor care vin prin sistemul de pile si relatii , f multi parinti isi aduc copii la aceasta scoala doar pt faptul ca da bine , sunt anumite clase in care sunt si 38 de elevi , cum accepta directorul sa inscrie atat de multi copii din alte cartiere ? multi vin tocmai din Palazu Mare .
18
0
Sa verifice vizele de flotant ca politia locala nu poate.Ramane scoala cu 750 de elevi cu indulgenta...DNA te bagi ?
11
2
scoala di anoci
7
1
Nici unu nu e din cartier, sunt adusi cu masinile din palazu, cumpana, cu vize de flotant false. Cu peste 30 elevi pe clasa nu invata nimeni. Toti baga meditatii la greu.
21
3
Dl Mihai Sorin nu stia problema si s a gandit el sa mai faca o clasa de pregatitoare, a saptea ca numar, pentru ca na oamenii vor la 30 si el ce sa faca daca are obligatii.
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108