REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grevă spontană la RATC: Autobuzele nu au ieşit în trafic

Grevă spontană la RATC: Autobuzele nu au ieşit în trafic

Replica API 22 mai 2013 | 00:00 127

Angajaţii RATC AU INTRAT ÎN GREVĂ SPONTANĂ. Miercuri dimineaţa aceştia au refuzat să-şi înceapă activitatea, transportul public fiind blocat. Liderul de sindicat şi-a dat demisia. Angajaţii sunt nemultumiţi că nu le sunt respectate drepturile salariale. În situaţia de faţă constăţenii au luat cu asalt microbuzele şi taximetrele. Viceprimarul Constanţei, Gabi Stan, i-a rugat să dea drumul la treabă, însă angajaţii RATC nu vor să renunţe la grevă până nu li se vor asculta nemulţumirile.

UPDATE:

Angajaţii RATC au cerut demisia liderului de sindicat, şefului de autobază, Marin Cornel, Vatră Nicolae şi Coiciu Dumitru. În cazul respectivilor au fost suspendtate cotractele individuale de muncă pentru o perioadă de trei luni. Potrivit liderului de sindicat de la RATC, Timur Ibram, greviştii nu vor să renunţe la acţiunea de protest până când reprezentanţii regiei nu îi vor asigura că le vor majora salariile, sindicalistul precizând totodată că şi-a prezentat demisia din funcţie la solicitarea protestatarilor. Gabi Stan spune că nu poate să renunţe la oameni. "I-am suspendat din funcţie, legea mi-a dat voie. Nu pot să-i dau afară. Facem comisie de anchetă. Vineri ne întâlnim şi cu primarul Mazăre. ", a spus Stan. "Este o nemulţumire generală a şoferilor, determinată de salarizarea foarte mică şi pierderea altor drepturi - prima de vacanţă şi tichetele de masă", a precizat fostul lider de sindicat Timur Ibram, care miercuri dimineaţă a demisionat din funcţie, la cererea protestatarilor, ce i-au reproşat că nu îi reprezintă. Directorul Regiei de Transport în Comun, Ovidiu Tănase a declarat că greva este ilegală. "Este o grevă absolut ilegală. Ei nici nu ştiu ce vor. Au vrut să dea jos liderul sindical, l-au dat. I-am invitat la negocieri. S-a plecat de la un grup de agitatori şi momentan este blocat orice dialog", a precizat Ovidiu Tănase.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108