REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Guvernul taie funcțiile în carne vie: Câți administratori au companiile de stat din Constanța

Guvernul taie funcțiile în carne vie: Câți administratori au companiile de stat din Constanța

Andreea POPA 29 iulie 2023 | 00:00 5292

Guvernul va reduce numărul secretarilor de stat, ai diverșilor șefi din administrația publică, dar și al administratorilor companiilor de stat, pentru a reduce astfel cheltuielile bugetare. PSD și PNL au ajuns deja la o înțelegere în acest sens, ceea ce înseamnă că sute de șefi de la stat vor avea parte, în curând, de o mare surpriză. În județul Constanța se află la această dată 11 companii de stat subordonate Bucureștiului, la care se adaugă mai multe alte regii și societăți din subordinea autorităților locale- primării și consiliul județean. Rămâne acum de văzut câți din cei 66 de administratori de la societățile de stat din Constanța vor fi dați afară.

Guvernul taie functiile in carne vie: Cati administratori au companiile de stat din Constanta

Numărul de membri din consiliile de administrație va scădea, odată cu reducerea numărului de secretari de stat și șefi din aparatul bugetar, concomitent cu o comasare a instituțiilor cu atribuții similare, au anunțat vineri surse din guvern. Măsurile sunt menite să reducă din cheltuielile celui mai mare aparat bugetar din Europa, o monstruozitate de aproape 1,5 milioane de oameni plătiți din bani publici, mare parte din ei fără a face nimic în schimb.

La Constanța, sunt câteva sute de administratori la companiile, regiile și instituțiile publice, fie că vorbim de port, aeroport, șantiere sau școli. Dacă ne referim însă strict la societăți aflate sub controlul direct al Bucureștiului, avem 11 companii de stat, în care găsim 66 de administratori, numiți politic în majoritatea lor covârșitoare. O parte din aceștia își vor pierde, în curând, posturile. 

Câți administratori au companiile de stat din  Constanța

Iată și câți administratori are fiecare companie de stat din județul Constanța. 

  • Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța - 7 administratori
  • Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța - 7 administratori
  • Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA Constanța – 7 administratori
  • Autoritatea Navală Română - 7 membri
  • Neptun Olimp SA - 5 membri
  • Șantierul Naval 2 Mai SA - 3 administratori
  • Șantierul Naval SA Mangalia – 3 administratori
  • Nuclearelectrica SA - 6 membri
  • Oil Terminal SA – 7 membri
  • Spitalul CF Constanța - 7 membri
  • CERONAV - 7 membri.

Acestora li se adaugă societățile aflate în subordinea primăriilor și a Consiliului Județean Constanța, din care amintim doar pe cele mai mari, din municipiul Constanța: RADET Constanța - 5 membri; CT Bus - 5 membri; Administrația Fondului Imobiliar SRL (fosta RAEDPP) - 5 membri; Confort Urban SRL - 5 membri. 

De asemenea, avem structura RAJDP Constanța - 5 membri, aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O masura foarte coresta. In aceste CA-uri sunt doar lingaii si amantele politicienilor, cei mai multi dintre ei fara absolut nicio experienta in domeniile respective. Fie ca sunt ori soferi ai lui Stroe, baiatul lui Dd Perodin sclavul lui Dumitrache, oamenii sunt niste impostori pusi pe alte criterii decat competenta. Apropo de Dumitrache, ia cazut docul in cap de la Santierul Midia, bine ca nu au fost victime. Jegosul nu mai baga bani in modernizare, il face de bani pe arabul cu care este partener si daca se apuca cineva care este corect si are putere sa-l controleze pe bune acolo la santier se ia cu mana de cap ce gaseste. Mai lasa vrajala aia ca ne angajezi copiii dupa ce castigam alegerile la anul, la partid nu te mai crede nimeni si in toamna o sa votam ori cu Georgescu ori cu Tutuianu, tu ramai pe tusa ca doar ai profitat de munca oamenilor la strangerea de adeziuni sa le arati la Bucuresti ca esti sustinut de oameni dar ei le au adus pt partid nu pt tine. Tu esti o mizerie
2
0
au desfiintat 200 000 de posturi care nu exista. Cu restul, mai vedem. Aia ii voteaza, cum sa ii dea afara? Sa fim seriosi. Oricum, USR ul i-a bagat mafia in balamuc.
2
0
ca le dati mwie cu kkt hotilor !!! Ca daca-i lasi astia mai angajeaza niste sugatori.
3
0
Revin taiati in carne vie . Si la parlamentari , senatori , etc. CE procent de populatie se prezinta la vot cu acest procent sa se intocmesca numarul alesilor , functie de partide. Redus la minim totul.
11
2
Fiecare primar și viceprimar are cate 3-4 consilieri sa ii gâdile la oua...
17
1
7 administratori la Spitalul CF Constanta??? Ala trebuia inchis de hat-hat....7 administratori la ACN?? pentru un amarat de canal? 7 la MK, un aeroport inutilizabil civililor??? Adevarul ca nr. bugetarilor ar trebui redus la jumatate cel putin.....dar....la fel ca Univ Ovidius unde functioneaza o gramada de facultati si catedre complet inutile....
15
3
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
14
7
Toti secretarii astia de stat care sunt pusi politic au experienta 0 pe domeniul lor. Vezi secretarul de stat de la Agigea pus la mediu, care este viceprimar de loclaitate cu 0 experienta pe mediu. O bataie de joc la adresa cetatenilor. Ciolacule cat ii mai tineti pe astia pusi de Stroe
19
1
ii vor ascunde ei pe undeva, ca altfel cine mai iese la mitingurile electorale? avem deja premisele unui stat corupt, pensii si salarii speciale, numiri politice. cine va face curatenie, nu va muri in patul sau.
10
2
sefi peste sefi si numai ...sapte , numar cu noroc la banii tarii, imprumutul e mare dar pe ei capul nu i doare ,peste tot numai directori , sefi si treaba merge p***t, banii se duc unde trebue si cei ce muncesc se ...tarasc!
19
1
SN Mangalia 3 administratori? Pai aia nu mai au nimic de administrat doar fer vechi!
16
1
Sa ii dea functii inventate tot de ei, de ce un director nu poate conducr o societate, au inventat contracte de mandat , vor sa reduca birocratia dar o infloresc se lucra foarte bine inainte acum au inventat fel si fel de proceduri ne complicam existenta sa faca proceduri si pt mers la toaleta
12
0
oe porkul de la aero port sal dea primu afara, k merita, si e un mizerabil, hotz , nu vine noci o companie sa zboare k el cre spaga, are 3 vile si tasu se plimba cu masini scumpe, rusinee, ya spaha la angajari,si a bagat pe toate boarfele la munca,
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468