REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hânsă a transmis consilierilor un chestionar cu privire la problema refugiaţilor

Hânsă a transmis consilierilor un chestionar cu privire la problema refugiaţilor

Replica API 21 octombrie 2015 | 00:00 109

Nu l-a întrebat nimeni, dar vrea să fie pregătit

Nu l-a întrebat nimeni, dar vrea să fie pregătit

Gheorghe Hânsă

Criza refugiaţilor din Siria a generat dezbateri aprinse, inclusiv în România. Mai multe primării au primit adrese de la Ministerul de Interne, prin care administraţiilor locale li se solicita să comunice ce spaţii disponibile există în vederea cazării de refugiaţi. Primăria Mangalia a fost chestionată în acest sens, problema fiind discutată şi la nivelul Consiliului Local. Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să precizeze că nu este sigur că în sudul litoralului vor ajunge refugiaţi, chiar dacă a fost primită acea adresă de la minister.

Subiectul a sensibilizat şi consilierii din Cernavodă, unul dintre ei, Marian Sava, criticând dur iniţiativa primarului Gheorghe Hânsă de a aduce în discuţie tema, „mai ales că ea a fost comunicată la deschiderea anului şcolar”. „Nu era momentul”, a spus Sava, care respinge ideea cazării de refugiaţi la Cernavodă. Contactat de „Replica” de Constanţa, Gheorghe Hânsă a precizat că la deschiderea anului şcolar a făcut apel la „un spirit civic, cetăţenesc şi la faptul că noi, ca români, trebuie să fim mai sudaţi între noi”.

„Problema refugiaţilor am pus-o după o şedinţă a Consiliului Local. Am întrebat consilierii ce părere au cu privire la acest subiect, dar noi nu am primit de la minister vreo circulară ca cei de la Mangalia. Am dat consilierilor un chestionar cu patru întrebări referitor la acest subiect, acum o lună. Am vrut să ştiu care este părerea lor, în cazul în care s-ar pune problema ca şi la noi să ajungă refugiaţi”, a spus Gheorghe Hânsă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108