REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Haşotti, despre posibilitatea ca PDL să redevină aliatul PNL: "E ca şi cum şoricelul stă cu elefantul în piscină"

Haşotti, despre posibilitatea ca PDL să redevină aliatul PNL: "E ca şi cum şoricelul stă cu elefantul în piscină"

Replica API 29 octombrie 2013 | 00:00 99

Chiru, pus în aşteptare

Chiru, pus în aşteptare

PDL Constanţa este încrezător în forţele proprii şi nu numai. Preşedintele judeţean al partidului, Christian Gigi Chiru, susţine că PDL va mărşălui cu capul sus la alegerile de anul viitor, cu sau fără o unificare a dreptei. Din tabăra relaxantă a opoziţiei, Chiru promite o bătălie cruntă, care va avea ca deznodământ victoria PDL la prezidenţiale şi nu numai. Mai mult, PDL aşteaptă despărţirea formaţiunii de guvernământ - USL - şi îşi deschide braţele pentru PNL. Într-o postare pe o pagină de socializare, Chiru declara luni: "Există o oarecare manifestare şi un interes al partidelor aflate în opoziţie, faţă de puterea PSD-ului la Constanţa, iar acest lucru nu ne este indiferent. Trebuie să fim destul de maturi politic, încât să înţelegem nevoia unei astfel de construcţii politice, având la bază un argument obiectiv şi anume rezultatul votului la alegerile europarlamentare. Suntem deschişi la discuţii cu toate formaţiunile politice şi acest lucru vizează acele partide care sunt în opoziţie cu PSD. Este nevoie de o construcţie politică bazată pe principii şi valori care au în vedere o alianţă strânsă cu cetăţenii Constanţei. Când spun acest lucru, mă gândesc la o construcţie politică ce nu exclude PNL-ul".

Pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, dreapta nu va fi unificată. O spun şi liderii partidelor, cât şi protocoalele încheiate recent. Astfel, Dănuţ Culeţu anunţa duminică lista comună a partidelor Forţa Civică şi Mişcarea Populară pentru europarlamentare. La rândul său, preşedintele PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru a spus în nenumărate rânduri că dreapta nu va fi unificată până la respectivul scrutin. El a declarat pentru "Replica": "Este prematur să discutăm de o unificare până atunci. După europarlamentare, vom discuta. Trebuie să vedem fiecare ce bază electorală are. În principiu, vom trata cu cei care au peste 5%". Mai mult, Chiru nu exclude tratativele cu PNL, precizând în acest context: "O construcţie de dreapta nu poate exclude PNL. PNL nu se va dizolva în interiorul USL. De altfel, PNL va divorţa de PSD. După părerea mea, deadline-ul este următorul: sfârşitul lunii februarie a anului următor, dar nu exclud nici să se întâmple această despărţire până la sfârşitul acestui an", este de părere pedelistul. De partea cealaltă, PNL nu este dispus la vreun dialog. Nici în viitorul apropiat, nici în cel îndepărtat. Pe un ton vehement, senatorul constănţean Puiu Haşotti, respinge orice apropiere. În contextul dezbaterilor de unificare a dreptei, Chiru a primit o palmă din partea lui Haşotti, care invocat procentele electorale, cât şi eternul blamat: Traian Băsescu. "Chiru să aştepte. De fapt, să aştepte mult şi bine. Nu putem discuta de o reunificare sau de colaborare cu PDL, câtă vreme e Băsescu la putere. Aşa ceva, iese din discuţie. Eu n-am auzit ca aceste formaţiuni de dreapta să facă apel la PNL pentru colaborare. Ele sunt nişte partiduleţe şi, logic, nu mi se pare firesc un dialog. Mai ales că nu suntem pe picior de egalitate. E ca şi cum şoricelul stă cu elefantul în piscină şi îi spune: uite, ce lucruri frumoase facem noi", a declarat, pentru "Replica", Puiu Haşotti. De asemenea, Haşotti respinge şi o eventuală ruptură a USL. Senatorul acordă şanse de supravieţuirii uniunii până în 2016. "Eu sper să nu se desfiinţeze USL. Sper să continue. Până la urmă, PNL a contribuit la naşterea USL şi îmi place să cred că va continua până în 2016. Iar, lui Chiru, îi urez răbdare plăcută", a conchis Haşotti.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108