REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotărârea de Guvern privind Portul Constanţa nu are avizul ministrului Justiţiei

Hotărârea de Guvern privind Portul Constanţa nu are avizul ministrului Justiţiei

Replica API 16 mai 2014 | 00:00 191

Hotărârea de guvern prin care Consiliul Local Constanţa primeşte 13% dintre acţiunile companiei care administrează portul Constanţa a fost publicată pe blogul lui Dan Cristian Turturică.

Două lucruri sunt de remarcat la ea, ambele în paginile finale, cele cu semnături, notează Turturică.

Primul: ministrul Justiţiei nu este printre cei ce ar trebui să avizeze favorabil documentul, ceea ce este cât se poate de straniu. Să ne amintim ce spunea Traian Băsescu joia trecută: " (...) E un avertisment public la adresa celor care vor fi impinsi sa semneze - Min Justitiei, Transporturilor, Economiei sau alte institutii..."

Al doilea: aproape toţi şefii de direcţii din Ministerul Transporturilor au semnat, dar făcând trimitere la observaţiile pe care le-au făcut în notele transmise ministrului Dan ova. Ce conţin aceste note? În special obiecţiuni. i nu unele de formă, ci de esenţă, care demonstrează că HG-ul cerut cu disperare de Mazăre ar fi pur şi simplu ilegal. Practic, ova şi-a asumat semnarea, în urmă cu câteva zile, a acestei Hotărâri ignorând cu bună ştiinţă punctele de vedere extrem de tranşante ale subalternilor săi, ale specialiştilor din Ministerul Transporturilor

De exemplu, Direcţia Generală Strategie, Management şi Afaceri Externe spune clar că metoda legală de diminuarea a participaţiei statului este "transferul cu titlu gratuit sau vânzarea activelor cu caracter social, deci nu a acţiunilor".

Direcţia Generală Transport Aero-Naval este la fel de tranşsantă: "În conformitate cu prevederile legale, diminuarea puterii de decizie asupra modului de administrare a bunurilor proprietate publică a statului se poate face numai dacă interesul naţional o impune".

Articol complet: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108