REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotelierii se ceartă cu Poliţia Locală: li se blochează roţile maşinilor, pe proprietate privată

Hotelierii se ceartă cu Poliţia Locală: li se blochează roţile maşinilor, pe proprietate privată

Replica API 29 iunie 2013 | 00:00 152

Ce spun funcţionarii: "Spaţiul verde trebuie să rămână spaţiu verde"

Ce spun funcţionarii: "Spaţiul verde trebuie să rămână spaţiu verde"

Spirite încinse în staţiunea Mamaia. Mai mulţi administratori de hotel, cât şi turiştii acestora se plâng despre faptul că se trezesc cu roţile autoturismelor blocate, acţiunea fiind pusă în practică de către Poliţia Locală Constanţa. Parcările nu sunt unele amenajate, este adevărat, spun hotelierii, dar este vorba despre o proprietate privată. În acest sens au depus plângeri la Poliţie pentru a se remedia problema. De cealaltă parte, reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au dreptul de a apela la aşa-zisele caracatiţe întrucât spaţiul verde nu se poate folosi în alt scop, chiar dacă este vorba de proprietate privată.

Nici bine nu a început sezonul estival că s-au şi încins spiritele în staţiunea Mamaia. De data aceasta este vorba de o "luptă" dusă între hotelieri şi poliţiştii locali. Hotelierii spun că pe terenul lor au voie să parcheze unde vor, pe când oamenii legii îi contrazic. Este vorba despre zona hotelurilor Patria, Naţional şi Unirea, unde spaţiul cuprins între bulevardul Mamaia şi faleză reprezintă o proprietate privată. Chiar şi aşa, autoturismele parcate în zonă, se trezesc peste noapte cu roţile blocate. Enervaţi la culme, administratorii hotelurilor au sesizat autorităţile, menţionând că aşa ceva nu se face. Parcările nu sunt unele amenajate, spun aceştia, dar pe terenul lor au voie să parcheze oriunde, după bunul plac. De această părere nu este şi şeful Poliţiei Locale, care a declarat, pentru "Replica", faptul că un spaţiu verde trebuie întreţinut şi nu poate fi folosit în alt scop, indiferent dacă este vorba de o proprietate privată sau nu.

"Cei de la Mediu, să vină să ia măsuri cu privire la hotelieri"

"Se plâng că au transformat spaţiile verzi în parcări, iar municipalitatea nu acceptă ca vehiculele să fie parcate pe spaţiile verzi. Dacă pe terenul lor fac ce vor, să-şi facă o construcţie sau altceva. Dau un exemplu, cumperi un teren, o parcare, cu 100 de lei, pe când spaţiul verde îl iei cu un leu. În momentul când are ca destinaţie ca spaţiu verde, aşa trebuie şi păstrat. Chiar vorbeam şi cu cei de la Mediu, să vină să ia măsuri cu privire la hotelieri, pentru că nu întreţin spaţiile verzi conform hotărârii. Ei le spun turiştilor să parcheze acolo, pe spaţiul verde şi nu este normal şi corect", a spus Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108