REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hoţii care l-au păgubit pe Copos se amuzau pe seama celor pe care îi prădau

Hoţii care l-au păgubit pe Copos se amuzau pe seama celor pe care îi prădau

Replica API 14 mai 2011 | 00:00 134

"Pişat", "Ţiganu" şi "Luceafăr" au speriat trei judeţe

"Pişat", "Ţiganu" şi "Luceafăr" au speriat trei judeţe

Cei 7 indivizi care au băgat în sperieţi 3 judeţe prin spargeri şi furturi, 6 dintre ei fiind în prezent arestaţi - Cristian Marian Gaşpar, de 25 de ani, Vasile Irimia, de 37 de ani, Cătălin Ştefan Dojană, de 28 de ani, toţi 3 din Murfatlar, Daniel Creiniceanu, de 30 de ani, din comuna Tuzla, Nicuşor Nicolae, de 25 de ani, din comuna Valu lui Traian, Gabriel Dumitru Ciobanu, din Năvodari şi Bogdan Nica, apelau la tot felul de acte de cruzime, mai ales faţă de animalele de pază, pentru a putea pătrunde în incinta societăţilor, de unde nu plecau niciodată cu mâna goală. Printre bunurile furate de cei 7, de menţionat şi motoarele de la bărcile acostate în portul turistic din Eforie, aparţinând omului de afaceri George Copos.

Unul dintre ei pornea de fiecare dată înaintea celorlalţi, pentru a otrăvi câinii de pază. Astfel s-a întâmplat la Districtul de Drumuri Naţionale Murfatlar, de unde au furat generatoare electrice, 4 motopompe şi alte scule electrice, în valoare de circa 10.000 lei. Interesante sunt poreclele unora dintre ei. Spre exemplu, lui Gabriel Dumitru Ciobanu i se mai spunea şi "Năvodari" sau "Ţiganu", lui Cătălin Ştefan Dojană i se mai spunea şi "Pişat", în timp ce o terţă persoană din anturajul lor, cu care aveau relaţii "comerciale", Mihalache Vişan, purta pseudonimul "Luceafăr". Se pare că, pe parcursul activităţii infracţionale, în care furau dintr-o parte, la pont sau la comandă, au întâmpinat şi dificultăţi, în sensul că unele produse nu erau pe placul clienţilor sau nu corespundeau calitativ. De precizat că printre clienţi se numărau şi service-uri auto, care preferau să cumpere scule de la hoţi, întrucât erau mai ieftine. Potrivit unui mecanic auto, care se ocupa de reparaţii la autoturismele unora dintre inculpaţi, Gaşpar şi "Luceafăr" i-au oferit, în mai multe rânduri, spre cumpărare, mai multe bunuri furate, printre care se numără baterii de camion sau motorină. Potrivit mecanicului, care este martor în dosar, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, la domiciliul acestuia din Poarta Albă, Gaşpar şi "Pişat" au venit cu un BMW cu numere de Bulgaria şi i-au oferit un diplomat care conţinea testere auto marca Bosh, sustrase de la un service auto, şi un laptop. Mecanicul a sesizat că pe afişajul aparatului erau date ale unor autoturisme reparate anterior de către service-ul păgubit, aparţinând firmei Varogen SRL Medgidia. Potrivit aceluiaşi mecanic, după comiterea faptei, cei doi hoţi s-au dus "în recunoaştere" în zonă şi s-au amuzat teribil de faptul că patronul societăţii unde au dat lovitura "plângea de ciudă". Vom reveni şi cu alte amănunte referitoare la activitatea infracţională a celor 7 indivizi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108