REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hoţii din Valu, cu apucături de „interlopi”, nemulţumiţi că au fost trimişi în judecată

Hoţii din Valu, cu apucături de „interlopi”, nemulţumiţi că au fost trimişi în judecată

Replica API 19 martie 2018 | 00:00 2456

Mai mulţi indivizi, clienţi vechi ai organelor de ordine, şi-au declarat nemulţumirea faţă de trimiterea în judecată pentru furt calificat. Este vorba despre patru indivizi din Valu lui Traian, doi dintre ei fiind cunoscuţi de mai bine de zece ani, în urma unor scandaluri pe care le-au provocat în zonă. Sunt acei indivizi cu impresii de interlopi, care au băgat în sperieţi comunitatea locală din care fac parte, prin acte de violenţă şi distrugeri.

Unul dintre ei este Constantin Hriţuleac, individul care, în 2008, i-a îmbrâncit şi i-a lovit cu pumnii şi cu picioarele pe reprezentanţii RAJA veniţi să-i verifice apomentrul, pe care tot el îl demontase în mod ilegal pentru a fura apă. Ulterior, reprezentanţii societăţii au fost ameninţaţi cu moartea de individul respectiv. În aceeaşi perioadă, Hriţuleac a făcut un scandal monstru, chiar pe 1 Mai când, împreună cu un apropiat de-al său, Marius Iordache, care i-a rămas „partener” şi în alte dosare penale.

Atunci au fost propuşi spre arestare, însă instanţa a hotărât că cei doi nu reprezintă un pericol public. Un an mai târziu, poliţiştii din Murfatlar au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict între mai mulţi indivizi, printre care se numărau şi Hriţuleac împreună cu Iordache. S-a stabilit, la vremea aceea, că a fost un conflict între două grupuri rivale, în care au fost implicate şi două autoturisme, parţial distruse în conflict. Nici de această dată, protagoniştii nu s-au putut „bucura” de aerul celulei, pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, nu prea reprezentau un pericol pentru cei din jur.

În ultimul dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, în sarcina lui Constantin Hriţuleac şi a altor 3 persoane, s-a reţinut comiterea infracţiunii de furt calificat, în dauna Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA – centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii Constanţa - şi a societăţii SC Argus SA.

În luna decembrie a anului trecut, Judecătoria stabilit, în cameră preliminară, că procedura este legală şi a dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Hrituleac, Marius Iordache, Gigi Dorel Bărbulescu (aflat în executarea unei alte pedepse) şi Suat Mustafa, toţi acuzaţi de furt calificat. Ulterior acestei decizii, Hriţuleac şi Bărbulescu au contestat decizia de trimitere în judecată, însă Tribunalul Constanţa le-a respins cpontestaţiile, pe data de 15 martie, menţinând decizia primei instanţe. Rămâne de văzut dacă judecătorii îi vor considera în continuare „îngeraşi”.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hot notoriu, criminal
0
0
Nici macar nu au scris numele corect
0
1
Au furat peste 500 de vagoane din triaj,si titei,si rate si gaini din sat
0
0
Hotiiii notoriiiii
1
0
Dar pe Brasov galbaeata de kkt cand il ia la psucarie , ca a rupt Franta la carduri . Fratii ghiata la fel , Adi ghiata este hot mare de tot .
2
0
A iesit Fiu la pensie si nu mai au protectie, vor cade si alte capete.
2
0
Acei interlopi fura titei cu V.Delicote la Poarta Alba.
2
0
asta numai stelica scriosteanu sa tinut de capul lui hrituleac
9
0
In general ne-am cam obisnuit ca instantele si nu doar ele sa considere ca tot ce este cu adevarat mai rau pentru societate nu reprezinta nimic deosebit pentru privilegiati,ca atare nu merita sa fie luat in seama. Romanii nu mai conteaza nici pentru romani,ce-i drept,pentru muciflenderii autoconsiderati ,,VIP''-uri,de fapt lchele ce ne conduc destinele din lasitatea noastra si ticalosia lor.Ce conteaza ca romanii sunt terorizati de hoti,de interlopi? Nu conteaza,hai sa-i terorizam si noi prin politici de cacat! Pericol social este doar cand cacatii pot fi inlaturati de la sefie .
3
0
Astia-s oamenii lui mitroi
6
6
O celula mai mica ....
5
1
Il rog pe autorul articolulului sa explice expresia ....sunt acei indivizi cu impresii de interlopi. Nu de altceva, dar nu prea suna corect gramatical!
0
5
Asta nu este malai mare ala care tot cadea ca prostu cu motocicleta si care mai e si arbitru de fotbal ? Arbitra meciurile din campionatul Politiei ....
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108