REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

I-au furat camera care supraveghea să nu-i fure maşina

I-au furat camera care supraveghea să nu-i fure maşina

Replica API 12 martie 2013 | 00:00 187

Ca în filmele cu proşti

Ca în filmele cu proşti

Un constănţean din cartierul Tomis Nord a apelat la o metodă inedită de a-şi monitoriza autoturismul, chiar şi pe timp de noapte. Disperat de furturile din zonă, un vecin de bloc al purtătorului de cuvânt din cadrul Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, şi-a montat o cameră de supraveghere chiar pe copacul din faţa locului unde îşi parchează autoturismul, în ideea de a prinde hoţii în plină acţiune, în caz că ei îşi fac din nou apariţia. Amplasată strategic, camera de luat vederi putea fi sesizată cu greu, prin urmare se putea concluziona că îşi face treaba discret. Însă, chiar dacă lucrurile păreau bine puse la punct, în noaptea de duminică spre luni, hoţii au furat până şi respectiva cameră!

Este cunoscut faptul că furturile din autoturisme iau amploare pe raza teritoriului Constanţei, iar printre cartierele preferate ale găinarilor se află şi Tomis Nord. În ciuda eforturilor depuse de oamenii legii, hoţii nu se potolesc, neexistând zi în care proprietarii de maşini să nu constate că le-au fost furate combustibilul din rezervor, ştergătoarele, casetofonul etc. Într-o asemenea situaţie se află şi un locatar al blocului U4 de pe strada Suceava, care a ales o metodă inedită de a pune punct acestor evenimente neplăcute. Ca atare, constănţeanul nostru s-a înarmat cu o cameră de supraveghere, pe care a ales să o monteze în exterior, la loc de cinste. A calculat distanţele, raza de acţiune şi a montat-o chiar pe copacul din faţa blocului, putându-se observa cum cablurile duc direct în apartamentul celui ce a avut această idee. Despre acest lucru, vecinii nu au decât cuvinte de laudă. "Foarte bine că s-a gândit la aşa ceva. Aici se fură din maşini ca în codru. În plus, ne găsim autoturismele cu ştergătoarele ridicate sau chiar zgâriate, asta în cazul cel mai fericit, când nu ni se fură câte ceva. Mie mi-a fost tăiat furtunul de la rezervor, mi s-a furat benzina şi chiar mi-am găsit maşina vandalizată. Camera aceea de luat vederi este foarte bună, va înregistra totul şi poate aşa se va face ordine", declara pentru "Replica", de dată recentă, un locatar al blocului cu pricina. Din nefericire, la doar o zi după această declaraţie, locatarii blocului U4 aveau să ne transmită că... hoţii au furat până şi camera de supraveghere montată de vecinul lor! Furtul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Cu alte cuvinte, adio pază la locul de parcare!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108