REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

I-auzi! Șeful ANPA are leafa de 18.000 lei și 3000 de lei spor pentru condiții grele de muncă

I-auzi! Șeful ANPA are leafa de 18.000 lei și 3000 de lei spor pentru condiții grele de muncă

Mirela PASCAL 31 iulie 2023 | 00:00 4658

Despre toate sporurile la care au dreptul angajații statului, din toate categoriile de activitate, s-au scris râuri de cerneală de-a lungul timpului. Au apărut precum am văzut că au apărut și pensiile speciale, iar cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic și a fost aproape de decident a obținut un spor. Sporuri pentru condiții vătămătoare, pentru munca pe ture, spor de izolare, spor de consemn la domiciliu sau de suprasolicitare neuropsihică sunt câteva dintre sporurile de care au parte angajații la stat din România. Ce contează dacă au sau nu performanță, sporurile încasate pe condiții vătămătoare închipuite sunt la loc de cinste. De exemplu, la Agenția Națională pentru Pescuit și Agricultură, pe lângă salariile nesimțite pe care angajații de aici le încasează, găsim și sporuri exorbitante. Cum este cazul președintelui ASNPA, un medic veterinar din Tulcea, care suge aproximativ 3000 de lei pentru că muncește, chipurile, în condiții vătămătoare, plus încă vreo 500, aproape, normă de hrană.

I-auzi! seful ANPA are leafa de 18.000 lei si 3000 de lei spor pentru conditii grele de munca

Marian Avram ocupă, de anul trecut, prin detașare de la Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, unde îndeplinea funcţia de şef serviciu, funcția de preşedinte – director general al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. Funcţia a rămas vacantă după ce fostul preşedinte-director general, Ioan Dobrotchi, şi-a dat demisia la doar şase luni de la numire, iar nominalizarea lui Marian Avram a venit prin ordin de ministru.

I-auzi! seful ANPA are leafa de 18.000 lei si 3000 de lei spor pentru conditii grele de munca

Fost deputat, dar mai ales fost președinte al ANSVSA, Marian Avram, încasează de la ANPA peste 18.000 lei lunar, brut, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de peste 2800 de lei, plus norma de hrană, care ajunge la 346 de lei. Cât despre performanța lui Avram la ANPA, privim lacul din Satul de Vacanță și ne lămurim.

I-auzi! seful ANPA are leafa de 18.000 lei si 3000 de lei spor pentru conditii grele de munca

Locul în care peștii își procură hrana este doar o ”mare” de nepăsare și mizerie, lacul fiind îmbâcsit de ambalaje și substanțe nocive, în timp ce rațele și broaștele din zonă respiră un aer tot mai murdar.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a administrat lacul până acum 3 ani. Din 2020, printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, acest canal, împreună cu toate lacurile din Județul Constanța, mai puțin lacul Techirghiol, care face parte din Sit Natura 2000, au fost trecute la A.N.P.A. Contactați telefonic, din cei trei oameni care se ocupă de Serviciul de Inspecție și Control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (A.N.P.A.), unul singur a răspuns la telefon, fiind foarte scurt la vorbă și transmițând faptul că trebuie să luăm legătura cu președintele A.N.P.A., după care ne-a închis telefonul în nas. În încercarea de a afla un răspuns, reporterii Replica au sunat și la cele două numere generic denumite: „numere de contact”, la care însă, a răspuns un robot, care ne-a transmis faptul că „Numărul format nu este valabil.”  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi Ținutul smecheresc l ați înscăunat... Cât deprecanal, bai analfabeți funcționali citiți cf sa vedeți cine este administrator
0
0
DRCAU, il completez eu pe VALI
0
0
Au intervenit " bugetarii" ... fara limita si fara bun simt! Doar aia cu Pensii speciale, trogoloditii... care ne-au mancat noua, celor din privat zilele... STAT ESUAT Domnule Iohhannis( nush' cum se scrie si nici nu vreau! Doar doresc sa va duceti.....!
4
1
SI SEFUL.ANPA...SOOOGETI POOLA !
4
1
Spor de menstruatie nu are? Inseamna ca-i fraier!
4
0
Yoare etie ca lacurile sunt poluate sibtrebuie curatate? Doar asa se justifica sporurile
0
2
Pai sa lasam sa mai moara cineva, doar vorbim despre democratie! Insipid, inodor si fara continut, totul se bazeaza pe interese personale ( pensii sepciale etc..). Ce incredere sa mai avem in Justitie cand primordial pentru ei este sa atinga varsta de pensionare ( speciala) si nu sa profeseze cinstit, corect si in interesul societatii. Nu are sens, Politia, Procuratura nu poate face nimic singura! Fara coercitie nu poate exista evolutie, uitati-va la Germania!
3
1
Daca inspectorii ANR si ofiterii de capitanie nu mai fac controale la nave, deci, nu mai umbla dupa spagi, si-au adus aminte ca primesc si salariu si nu este suficient. Pai plecati mai baieti la APC si indestulați-va de acolo. Deja unii soti din ANR si-au angajat sotiile acolo sau le-a schimbat locul de munca din ANR. D-le Dumitrache, aveti mare grija cu unele jigodyy din ANR ca o sa puna institutia pe butuci. Deja gasca lui Sincan lucreaza la asta.
2
3
Bine ca uitați de pensionari și plăti tot felul de elemente nocive societății. Pe când mărirea aia mult trâmbițată???
2
3
statul de jaf legalizat din banii nostrii ai tuturor; statul de drept este o mare minciuna pe care politicienii ne-o servesc permanent cu o obraznicie de-a dreptul infractionala; suntem statul cu cele mai polarizate venituri din ue la mare distanta de celelalte tari chiar daca politicienii ne mint ca asa e si in afara; nu este adevarat, afara nu e asa dupa cum o dovedesc mai multe statistici; a remarcat asta si comisia europeana si ne-a cerut sa reducem diferentele uriase de venituri; de asta avem si cei mai multi saraci din ue; de ce nu ii are polonia sau cehia ?
5
1
La fel ca la ANR, unde sefii au salarii prea mari , spagi garantate lunar de la armatori, masini la poarta toti incompetentii chipurile ca au nevoie in afara programului daca este vreo urgenta ( niciodata nu este cazul credeti-ne pe noi astia mai p****i care muncim), prostimea si angajatii de rand stau pe 3-4000 lei si mor de foame dar lumea ne percepe ca smecherii portului ca asa sunt vazuti sefii. Sindicatul este de c***t, Lita o sluga infecta care una-doua ti-o arunca pe legile proaste din trecut. Femeia de serviciu si soferii de la APC ne dau rusine la salarii si prime. Stai sa vezi de ziua marinei cum iau ei 1500 lei si la ANR 150 Lei. Sa-mi bag p..a in voi Dumitrache, Trandafir, Lita, ca ne bat bancile la usa si rusine celorlalti angajati care nu aveti curajul sa iesim cu totii in fata ANR-ULUI si sa facem greva.
9
3
Lăcomia unora nu mai are limite.....omenia cuvant rar pe cale de disparitie din dictionar
16
1
ziua trece leafa merge,are tara peste!si lacuri si balti pline de curiozitati!
12
1
dulce este piinea de la stat, nemuncita. daca a fost pus direct prin ordin de ministru, ce mai vreti si munca.
16
1
interesele in majoritatea sunt politice ,cotizeaza la partidul care la pus, interesul bugetarului e sa ia bani multi de unde sa dea si sa i ramana ,munca cat mai putina si completata cu sporuri aiurea rau!in rest tara se imprumuta pe dobanzi mari ,miliardele curg inafara si amarastenii muncesc pe branci pentru mancare,impozite si dari!Totul e o vrajeala de unde se fura mult si bine!
16
1
nu poate merge asa la nesfarsit, o sa vina timpul cand statul o sa confiste tot, dar pana atunci la puscarie cu cei corupti si pusi in functii pe interese personale
16
1
c e moaca de p.oponar are ! la puscarie cu el !
10
2
Nu e transformat in stat comunist, atunci salariile erau la fel pt toti, preturile la fel nu se luau sporuri aiurea, nu existau pensii nesimtite, inginerii, medicii, profesorii erau apreciati, minerii care munceau aveau salarii bune, acum e jaf
21
2
Razvan Zagon director Drumuri Judetene SA, fosta RAJDP salariu 25 000 lei.
13
3
Te-a pus sa platesti pestele crapat in tine ?
12
5
Aceasta agentie/ asociatie trebuie amendata pentru jegul de pe lacurile constantene. Lacurile sa treaca la ministerul Turismului, daca mai exista vreunul, sa vedem proiecte de turism si mediu. Primaria sa dea amenzi!!!
13
3
Ce fatza de om p***t are, un nesimțit de om care fura pana crăpa, un corupt și un linge gaoz.... Sigur se arde în bostan
13
4
Furtul politicienilor. Pnl ne-ai tradat, ce ai promis in campnie. Pnl partidul tradatorilor de tara
18
2
El ia banii astia de pomana, nici nu da pe la munca, si isi vede de meseria lui de baza, doctor de vet-uri si pet-uri.
15
3
Deci ii dam spor cit un salariu, si ii mai dam si de mancare. Nesimtire mare coane Fanica!
20
3
Asta e ala care trb sa se ocupe de lacul Tabacarie, Lacul Siutghiol...ce jeg de tara!!!
16
4
Statul roman care dupa unii ar trebui sa poarte numele de Romania Socialista post Revolutionara, adica statul in care capitalismul a fost transformat intr-un socialism de tip nou care face reforme in benficiul unor fosti tovarasi. Slava Romania post decembrista!
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468