Iată ce mănâncă turiştii şi constănţenii pe litoral! Carne expirată, lapte ţinut la 30 de grade şi peşte împuţit
Iată ce mănâncă turiştii şi constănţenii pe litoral! Carne expirată, lapte ţinut la 30 de grade şi peşte împuţit
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestIncredibil ceea ce se mănâncă în staţiunile de pe litoralul românesc! În cadrul Comandamentului Sezon Estival 2016, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectori delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un un număr de 202 de operatori din industria alimentară.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4567 kg, lapte şi produse lactate - 1495 kg, peşte şi produse din peşte - 2070 kg, ouă - 48 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 69.011 lei. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate un număr de 27 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.520 de lei.
Controalele au vizat: 106 restaurante, 2 pizzerii, 22 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 11 unităţi tip bufet, 1 bar, 1 beach bar, 2 cantine, 2 pensiuni, 37 magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 8 laboratoare cofetărie patiserie, 1 autoutilitară, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, transportul de produse alimentare fără autorizaţie sanitără veterinară, precum şi nerespectarea condiţiilor microbiologice de comercializare a produselor alimentare.
Mihaela UNGUREANU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News