REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

În ce CONDIŢII vor fi REDESCHISE școlile din Constanța!

În ce CONDIŢII vor fi REDESCHISE școlile din Constanța!

Replica API 22 august 2020 | 00:00 2546

Au mai rămas trei săptămâni până la începerea unui nou an școlar, care se va desfășura în noi condiții impuse de pandemia COVID-19. Autoritățile au obligația de a găsi cele mai bune metode pentru ca elevii și profesorii să își desfășoare activitățile școlare în condiții de siguranță, însă normele de protecție se lasă în continuare așteptate. Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au timp până la data de 7 septembrie să stabilească în ce condiții vor începe școala elevii din fiecare localitate constănțeană.

„Activitatea din timpul examenelor naționale reprezintă o experiență”

Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, susține că a purtat deja discuții cu directorii de școli și licee din județ și că se bazează pe experiența acumulată după organizarea examenelor naționale.

„Deocamdată așteptăm normele sanitare și vom avea discuții aplicate. Până acum am comunicat cu directorii instituțiilor de învățământ și am purtat discuții cu unii primari din județ. În momentul în care vor apărea normele sanitare vom ști clar ce avem de făcut. Atunci vom face o ședință cu toți directorii, la nivel județean și totodată vom începe vizitele de lucru. În speță, până acum s-au solicitat simulări unităților de învățământ, unități care țin legătura cu administrațiile publice locale, cât și cu reprezentanții asociațiilor de părinți. Noi așteptăm doar să vedem dacă vom avea măsuri suplimentare față de ceea ce știm deja. Activitatea din timpul examenelor naționale reprezintă o experiență după care ne vom ghida.”, a declarat, pentru Replica, Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

Când va fi proiectul de ordin publicat în Monitorul Oficial

Cel mai probabil, normele de protecție vor fi publicate în Monitorul Oficial în săptămână următoare. Până în data de 7 septembrie, DSP Constanța trebuie să întocmească rapoartele pentru fiecare localitate din județul Constanța, în sensul în care să stabilească în ce condiții vor începe elevii școlile.

„Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică colaborează pentru a stabili în ce condiții se vor redeschide școlile. Un proiect de ordin este în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății. Acest proiect de ordin va fi publicat în Monitorul Oficial după ce se va modifica legislația, Ordonanța 55. Nu există absolut nimic care să nu poată fi respectat. Sunt aceleași norme de protecție care sunt deja cunoscute. Anul școlar este pregătit de Ministerul Educației și noi colaborăm cu ei pe toate planurile pentru a se respecta siguranța și sănătatea copiilor.”, ne-a precizat Rodica Ioana Prioteasa, consilier al ministrului Sănătății.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treziti-va in pastele vostru de cretini indobitociti de presa vanduta dintotdeauna puterii si de MUIE PNl!!!
1
1
Ce vreti de la prostalaul asta? El sta si asteapta sa ii spuna altii ce sa faca, doar nu credeti ca e pus acolo sa stie, sa gandeasca....
4
3
noi in invatamant avem o regula de aur - intotdeauna punem carul inaintea boilor! sa aveti multe succesuri !
5
2
vai de noi
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272