REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

În sfârșit! Gările CFR din sudul litoralului vor fi reabilitate. Video

În sfârșit! Gările CFR din sudul litoralului vor fi reabilitate. Video

Replica API 23 martie 2022 | 14:27 3180

Anii, și nepăsarea autorităților, și-au pus amprenta asupra gării din stațiunea Costinești, dar și a celorlalte stații CFR din sudul litoralului. Imaginile lasă de dorit, însă locuitorii, dar și turiștii sunt obișnuiți cu ele. Dar, iată că situația se va schimba. Sperăm! Reprezentanții CFR au declarat pentru reporterii Replica de Constanța că se află în desfăşurare un proiect de reabilitare a 47 de gări din România. Printre acestea se numără atât gara din stațiunea Costinești, cât și cele din Neptun și Mangalia.

Punctele de acces ale călătorilor la calea ferată, din sudul litoralului, lasă de dorit. Nu este o noutate, știm cu toții, inclusiv turiștii știu că, atunci când coboară din tren, parcă ajung într-o zonă crepusculară. Gara din stațiunea Costinești, de exemplu, reprezintă un punct foarte important pentru turiștii din timpul sezonului estival.

Aspectul lasă de dorit de la prima vedere. Peronul gării este plin de crăpături, chioșcul de bilete arată ca fiind părăsit, până și tabela cu orar trenurilor s-a învechit.

Oamenii compară gările din sudul litoralul între ele, pentru a găsi motive de mulțumire, chiar dacă trecerea anilor și-a spus cuvântul.

Video:

Și în halta din Neptun atrag atenția imaginile dezolante de aici. Cei care coboară din tren sau așteaptă trenul să-i ducă acasă dau nas în nas cu imagini pe care le-au văzut și-n anii trecuți… mulți ani la rând.

În Gara Neptun, scaunele și-au luat zborul

Ce spun reprezentanții CFR

Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR”, au declarat pentru Replica, faptul că Gara Costinești Tabără este inclusă într-un program de modernizarea și reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din România.

imagine din gara Neptun

În acest proiect sunt incluse și gările din Neptun, Mangalia și Ciulnița.

Lucrările propuse au ca scop principal îmbunătățirea condiţiilor de exploatare în staţii şi furnizarea de servicii de calitate pentru călători, prin aducerea staţiilor la parametrii de funcţionare care să respecte normele de exploatare româneşti, internaționale şi europene în domeniul feroviar.

Pe data de 15 martie a.c, studiul de fezabilitate al proiectului a luat sfârșit și a primit aviz favorabil în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNCF CFR SA. ulterior identificării sursei de finanțare și emiterea HG pentru exproprieri, vor fi parcurse următoarele etape, de lansare și derulare a achizițiilor contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor și serviciilor de consultanță și supervizare aferente modernizării stațiilor CF (Neptun hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia).

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate e pe lista si gara din Baile Herculane care are o architectura deosebita.
0
0
vara asta in niciun caz
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272