REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Incendiu violent la o casă din Palazu Mare

Incendiu violent la o casă din Palazu Mare

Replica API 5 februarie 2015 | 00:09 219

Intervenţie

Intervenţie

Militarii din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, în data de 4 februarie, în jurul orei 13.00, au fost sesizaţi, prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie, în localitatea Palazu Mare. Pompierii s-au luptat pentru a stinge flăcările, reuşind în cele din urmă, fără ca vreo persoană să fie rănită. Focul s-a aprins de la un mijloc de încălzire improvizat şi au ars cam 40 de kilograme de materiale textile.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea s-au deplasat cu operativitate la adresa indicată de apelant, fiind mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Oraş. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la dormitorul casei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă. Pompierii militari au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind astfel să salveze bunurile din locuinţă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat cel mai probabil de un mijloc de încălzire improvizat. Ca urmare a producerii acestuia au ars aproximativ 40 kg materiale textile. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Pentru evitarea evenimentelor nedorite, ISU Dobrogea recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificaţi starea de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi, nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile, decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi, nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108