REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Începe să dispară zornăitul de chei din staţiuni! ANAF, pe urmele intermediarilor de cazare "la negru"

Începe să dispară zornăitul de chei din staţiuni! ANAF, pe urmele intermediarilor de cazare "la negru"

Replica API 14 iulie 2015 | 15:00 464

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Inspectorii ANAF au început să verifice pe litoral inclusiv intermediarii de locuri de cazare, adică acele persoane care stau cât e ziua de lungă prin staţiuni, cu cheile la vedere şi pancarte pe care stă inscripţionat: “CAZARE”. Nu e un secret pentru nimeni că respectivii nu declară activitatea pe care o prestează şi că nu plătesc impozite, aşa că inspectorii ANAF amintesc următoarele: „Potrivit prevederilor art. 61 alin. (3) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv“. Impozitul constă în 16% din veniturile câştigate, iar contribuţia de asigurări sociale de sănătate este de 5,5%. Cu alte cuvinte, o căciulă de bani pentru cei obişnuiţi să învârtă cheia prin staţiuni, dar fără să cotizeze la stat. Însă, urmare a acţinulor ANAF, menite să descurajeze cazarea “la negru”, intermediarii au început să devină rar în staţiunea Mamaia sau în zona City Park.

În afară de Constanţa, inspectorii ANAF au în vizor şi celelalte staţiuni, cum ar fi Eforie, unde până anul trecut era raiul cazării "la negru". De cealaltă parte, proprietarii de pensiuni din Eforie s-au declarat mulţumiţi de iniţiativa inspectorilor ANAF: "Persoanele care stau cu cheile în mână pe marginea drumului ne strică, celor mai mulţi dintre noi, afacerile. Practic, ne luau clienţii de la poartă şi îi duceau fie la ei acasă, fie la 2-3 unităţi de cazare care practică sistemul ăsta".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muieeeeeeee
0
0
Ofticatule
0
0
Sunt total de acord!!!!vb.in nume de proprietar detin proprietate in costinesti pt.2luni cat inchiriez platesc cu varf si indesat la anaf sa puna mana pe ei sa plateasca toata lunea taxele specifi ca este singurul meu venit deci asta nu i.au impiedicat sa imi ceara taxe pe cand altii inchiriaza la pret de nimic si nici taxe nu platesc sa se faca o data dreptate!!!
0
1
Vreti exemplu de evaziune? M-am cazat la pensiunea Carla din Costinesti unde bineinteles nu am primit factura. Dintre cei cu care am discutat nimeni nu a primit factura. La 36 de camere ocupate toate, cu 160 lei pe camera, in 30 de zile inseamna 172800 lei pe luna inmultit cu minim 3 luni inseamna 512000 lei. De ce ANAF se face ca nu vede?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108