REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Inconștiență la volan: a băut 5 litri de bere și a ieșit la plimbare cu trei copii minori

Inconștiență la volan: a băut 5 litri de bere și a ieșit la plimbare cu trei copii minori

Victor ROTARU 9 martie 2023 | 00:00 1702

România se situează pe locul 3 la nivel mondial la consumul de bere pe cap de locuitor, devansând în 2020 Spania și Germania. Acest lucru dă ceva mai mult curaj românilor consumatori de bere, ce se pare că nici lege nu-i poate opri din a mai servi câte o bere. Acesta fiind și cazul lui Daniel Constantin Potlog, care a băut doar 5 litri de bere, și-a luat cei trei copii de 3, 4 și 5 ani, dar și soția, și i-a scos la o plimbare de seară, cu mașina prin localitate, sfârșind ca în filmele de acțiune, cu mașina de poliție pe urmele lui.

Inconstienta la volan: a baut 5 litri de bere si a iesit la plimbare cu trei copii minoriFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 22 septembrie 2022, în jurul orei 19, atunci când lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Hârșova în timp ce desfășurau acțiuni specific polițienești pe raza localității Vadu Oii, au observat în trafic, pe strada Luntrei, un autoturism, de culoare gri. Lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, schimbând direcția de mers pe o stradă lăturalnică ce ducea spre extravilanul localității.

Lucrătorii de poliție au pus în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea până în dreptul locuinței unde a oprit și a sărit pe bancheta din spate, unde se aflau cei trei copii ai săi, de 3,4 şi 5 ani, iar pe locul dreapta față se afla soția sa. A fost identificat în persoana conducătorului auto care a susținut că nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule şi a consumat 5 l de bere înainte să se urce la volan, acesta având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inconstienta la volan: a baut 5 litri de bere si a iesit la plimbare cu trei copii minoriMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis să îl condamne pe Daniel Constantin Potlog la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Prin contopirea celor două pedepse de 9 luni de închisoare, cu pedeapsa de 1 an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia s-a emis un ordin de protecție a oricărei dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție, Daniel Constantin Potlog urmează să execute o pedeapsa de 2 ani închisoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468