REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ÎNREGISTRARE BOMBĂ cu TRASEUL MITEI electorale din COGEALAC! Video

ÎNREGISTRARE BOMBĂ cu TRASEUL MITEI electorale din COGEALAC! Video

Replica API 1 septembrie 2020 | 01:23 6227

Oamenii din localitatea Cogealac, dar mai ales adversarii politici, se tem că alegerile ar putea fi fraudate și anul acesta, actualul primar pregătindu-se să plătească voturile cetățenilor din Cogealac, fiind disperat ca nu mai prinde încă un mandat. Și spunem ”și anul acesta” pentru că Replica a intrat în posesia unei înregistrări video ce are ca personaj principal un consilier local PSD, Mariana Strugaru și N.H., o femeie din Tariverde care recunoaște că o rudă de-a sa a luat bani pentru votul acordat primarului Alexa Gheorghe în 2016.

O femeie din Tariverde a deconspirat mecanismul de împărțire a mitei electorale, la Cogealac

Mariana Strugaru, la data evenimentelor, membru PSD Cogealac și candidat pentru functia de consilier local pe lista de consilieri ai PSD Cogealac și o femeie din Tariverde au vorbit, după alegerile din 2016, despre mecanismul de împărțire a mitei electorale, la Cogealac. Cele două folosesc nume de coduri despre cei care ar fi sărit cu banii la localnici. Unul dintre acestea este Macavei, porecla primarului Gheorghe Alexa. De asemenea, este invocat un alt nume de cod, Paka, fiind vorba despre Sorin Șapte, fost consilier local al lui Alexa Gheorghe și actual candidat pentru funcția de primar al comunei Cogealac. Pe filmare este adusă în discuție Tanti Fana, care ar fi soacra candidatului Foamete Cristian, care a candidat în 2016 pentru functia de primar al comunei Cogealac din partea UNPR și actual candidat pentru functia de consilier local pe lista lui Șapte Sorin. Un alt nume, Cuța, alias Valeriu Tănase, fost consilier local al primarului Alexa Gheorghe și actual candidat pentru funcția de consilier local pe lista de consilieri locali a primarului Alexa Gheorghe.

 

Mariana Strugaru

 

Iată discuția dintre cele două, după alegerile din 2016:

”Mariana Strugaru: Cred că ăștia or fi împrăștiat: Valu, Nicu, Sorin Paka, ăștia cred că au fost cu banii pe mână. (…) A dat și Fana bani?

N.H.: Eu ce ți-am spus ție că au dat! Cornel e un om ca Gigi cu vacile. Zice: ”m-am trezit aseară cu Fana, banii și biblia, să jur pe biblie că o votează. Omul a zis: uite care e treaba: eu sunt credincios, nu mă jur pe așa ceva. Dacă vrei, îmi dai pe încredere, dacă nu poți să pleci” A venit la Tariverde, le-a dat câte 5 milioane. Nu știu cui, la unii.

Mariana Strugaru: Am auzit că a dat și Fana

N.H.: Am vrut să-ți zic la telefon că și Fana dă bani la Tariverde. Ea, care era aia corectă.

M.S.: Aici Macavei a împrăștiat.

N.H.: Și Fana n-a dat aici?

M. S.: Nu știu, o fi dat.

N.H. Până la urmă de unde au atâția bani?

M.S.: De unde iau, trebuie să-i dea înapoi. Îți dai seama că s-au împrumutat undeva

N.H.: La 1500 de oameni, dacă dă câte 500 de lei….75 000 lei, cam așa, nu? Ăia sunt bani, tată.

M.S.: Pe partea aia la voi cred că au luat toți.

N.H.: Băiatul lui Chitic nu a luat, a luat Sârbu, a luat Barbu, pe noi ne-a ocolit.

M. S.: A fost ghinionul vostru.

N.S.: Apoi a luat Popa. Vali Cuță le-a dat la toți pe la Stadion. Eu când i-am zis lui Țeapă să-l treacă și pe Mihai, că m-a întrebat dacă vrem, și mi-a zis că atunci când au fost la toți ăștia care manipulau banii, cei cu listele, le au verificat și că Mihai era trecut pe altă listă. Lui Mihai i-a dat Cuță. Noi eram la Țapu și Țapu nu ne-a dat nimic. Drept să-ți spun, Mariana, când am auzit că procuratura la sat, adică m-am gândit că nu merită. Era cu o zi înainte de votare.

 

Gheorghe Alexa

 

Ce spune primarul Gheorghe Alexa

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Gheorghe Alexa a declarat că totul este o făcătură: ”Este o făcătură. Nu există așa ceva. Dau în mine toată ziua. PSD vrea să câștige. Să mă cheme DNA-ul și Poliția, nu am făcut nimic. Doar am muncit și am făcut ordine în Cogealac”, a declarat Alexa.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pitica asta saraca din analfabet si prost agramat nu-l scotea pe cioban . A luat 100 demilioane de la el prin doctora . L-a dat in gat pe domnul primar asa cum Iuda l-a vandut pe Iisus pentru 30 de banuti !
9
0
In anul 2012 la alegerile locale isi aminteste Doamna Strugaru Mariana ca a facut acelasi lucru?
8
0
va futut proromania de va esit ochi ca la melci
10
0
Proromania jaf de partid in cogealac
1
7
Sa-i sugeti pula lu palas oftcatilor
12
1
Ba palas laso dracu pe muze
4
9
Relu maidanezu sa aduca imprumuturile luate de la lume ca se aduna dobanda si nu il vad sa aiba de unde aduce. Poate ramane naibii fara casa. Are masini bagate la Cati, dar ala se duce la puscarie. Relule adu imprumuturile inapoi, ca politica nu se face pe datorii. Nici familia nu te voteaza.
1
6
Noua ne plateste Cati la probident datoriile, primim si lemne moca, paine. Le luam tot si votam pe cine vrem. Daca sunt prostani noi ce sa le facem. In cogealac nu ne vindem. Le luam la prosti banii, doar atat.
7
1
Haideti sa il arestati pe domnu ALEXA. Pai toata lumea stie ca imparte bani pein sagetile lui ca sa iasa primar.
11
1
doamna sigur are o ruda care a luat bani sa spuna ca a murit de covid, era guvernu pe stadion si impartea. Dar si la mate cum ai trecut in clasa a 4-a ca 1500x500 egal 750.000 nu 75000 ha,ha
8
0
Prostia s-a nascut la Cogealac. 3 candidati se bat pe votanti, fiecare cu banii pregatiti. 3 votanti, toti fara scoala. Intre timp , s-a mai aciuat unul, cu scoala, dar fara bani in buzunar. Saracul nu stie ca banii luati cu imprimut se restituie cu dobanda
7
7
Cineva sta cam prost cu matematica...500 de lei la 1500 de persoane nu inseamna in nici un caz 75000 de lei noi sau 750 de milioane lei vechi...mai trebuie un 0 doamnelor matematiciene ...habar nu aveti ce vorbiti
8
1
si s-au sesizat institutiile statului de drept?
10
0
sunt promisiuni , apoi dupa alegeri totul intra in certuri, ura, mancatorii, reclamatii, batai, jigniri etc, etc asa i la noi!
5
1
Daca Paka e analfabet , ce sa spunem de Gigi care a ramas repetent in clasa a 7 a iar Cati repetent de doua ori in clasa a 4 a
17
0
sinteti f mici eu ma declar invins din start tin cu macavei si kati,
4
2
Pai asta e proba? Are militia zeci de interceptari nu se imtampla nimic. Acolo or fi fost plicuri mai groase?
10
0
Sa ii....pe toti daca este adevarat dc acum
3
0
Si budi muurat a umlat pe la memri ununii turce cu mita si Koranul in brate si i_ Aa pus sa jure ca al vor vota pe ibram de la tulcea pt al patrulea mandat.drept pt care si ibram l.a votat muftiu pt al patrulea mandat, dar in pandemiecate unu la vot.
0
1
Femeia asta o scursura a societati. A venit in Cogealac cu coada intre picioare si acum ii face jocul lu Cati ciobanasu , o zdreanta de femeie. Nea Gigi Tariverde e cu tine.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108