REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Inspectorii ANAF pun tunul pe marile averi ale românilor!

Inspectorii ANAF pun tunul pe marile averi ale românilor!

Mirela PASCAL 17 iulie 2023 | 00:00 3119

Potrivit unui ordin recent publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) , persoanele fizice cu averi mari (PFAM) primesc o definiție nouă din perspectivă fiscală. Totodată, ordinul include o serie de măsuri avute în vedere pentru această categorie de contribuabili.

Inspectorii ANAF pun tunul pe marile averi ale romanilor!

Modificarea legislativă are loc după ce, la finalul anului trecut, în cadrul misiunii de asistență tehnică, reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) au formulat recomandări pentru modernizarea Programului de conformare fiscală a PFAM, astfel încât să aibă loc o îmbunătățire a capacității de colectare și de analiză a datelor de care ANAF are nevoie pentru a sprijini evaluarea riscurilor pentru PFAM și grupurile afiliate acestora.

 
 

Potrivit noii reglementări din Ordinul 920/2023, Grupul persoanelor fizice cu averi mari este constituit din persoane fizice rezidente fiscal în România care deţin o avere, atât în România, cât şi în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, şi din persoanele fizice soţi/soţii şi rude/afini de până la gradul al doilea ai/ale acestora. Estimarea averii se face pe baza datelor şi informaţiilor deţinute de ANAF cu privire la bunurile imobile, bunurile mobile și activele financiare deţinute de persoanele fizice.

Expertul mai subliniază că persoanele fizice cu averi mari vor fi notificate de ANAF cu privire la faptul că fac parte din această categorie de contribuabili, notificarea urmând să cuprindă elementele de patrimoniu pe baza cărora s-a estimat averea, împreună cu abordarea ANAF în scopul asigurării conformării lor fiscale.

Inspectorii ANAF pun tunul pe marile averi ale romanilor!

Totuși, chiar dacă n-ai reușit performanța de a aduna o avere atât de mare, nu trebuie să te culci pe-o ureche. ANAF are de gând să nu scape din vedere niciun domeniu de activitate și chiar și firmele sau contribuabilii aparent cu venituri mici pot intra în vizor, mai ales dacă înregistrează venituri din activități independente, acolo unde foarte puțini români își transparentizează veniturile.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prof. mircea cosea spunea ca suntem tara din ue cu cei mai multi saraci conform datelor oficiale, deci in realitate mai multi, ca nimeni nu poate face o masuratoare exacta; cine este desteptul din guvern care a decis ca peste 25 de milioane de euro e avere mare in tara asta de kkt cea mai saraca din ue cu 1,5 milioane angajati cu salariul minim si 1 milion de pensionari cu 1000 de lei pensie sau mai putin ? si de ce de euro ? ce am trecut la euro si nu am aflat ? de ce nu 15 milioane euro sau chiar 10 ? daca faceti un sondaj majoritatea populatiei va spune ca avere mare este peste 1 - 2 milione de euro; niste p****i ce stiu ei
3
0
ei lasa ca sunt si persoane fizice care la varsta de 41-23 ani au si cate 2 apartamente masini plus copii imbracati plimbati concedii poti oare dint-r-un salariu sau din cosmetica adica stoarcere de cosuri sa-ti faci toate astea??? alti muncesc o viata intreaga si nu au pe astia nu-i intreaba nimeni????
4
0
Poi bro la ala de la Giurgiu si ANI ar avea de treaba.
5
0
daca vinzi mai multe produse pe olx te invita la sediu,deci tot pe cei saraci
2
1
in afara de salariatii cu stat de plata, deci si cu impozite platite, in rest se practica evaziunea fiscala, medici, profesori, etc. nu cred ca vor fi rezultate, doar daca da afara inspectorii anaf si angajeaza altii.
4
0
nu mai dati stiri din astea sa luati fata la oameni, ca mafiotii tot ce stiu tot aia fac. Cati barosani ati arestat pe bune pana acum? aia mari tot ei raman si va luati de amamrati. Ati fost in Eforie sud sa vedeti acolo ce tunuri se trag? Eforie nord???
4
0
mie mi-ati trimis somatie sa va platesc 83 de lei un rest din 2019 in timp ce firme cu 2 angajati si pe pierdere construiesc blocuri cu 15 etaje .
8
0
averea lui Stroe sau Dumitrascu, Vizan sau Banias sa le-o impoziteze? Au conturile la Dubai si nu-i gaseste nimeni.Anaf se agita ca sa dea impresia ca fac ceva. Si ei au conturile tot la Dubai. Se intalnesc in aeroport cu evazionisti si se invata unii pe altii cum se face
9
0
Decat sa puneti tunul, mai bine puneati...p...!
3
0
Ii verifica pe aia cu averile mici, la aia mari se prescriu faptele.
12
0
Asta ce inseamna, ca da iama in pesedisti? Incepe cu Vicol de la Nordis?
8
2
Unde sa mearga ? La ANR ul Oligarhului ? Haaaaaaaaa !
10
1
Cam tarziu taticu, miroa se a campanie de cucerit voturi pentru alegerile ce vin!
10
0
Bla, bla, bla... vorbe goale pentru pprostime !
12
0
Poate puneti cateva tunuri si spre ANR. Daca mai aveti munitie si curaj nu ar strica si pe la Zonala Giurgiu . Bafta !
7
1
TARZIU
11
0
Dar pe guvernanti cand "pun tunul"???
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468