REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Instructorul de paraşutism din Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Instructorul de paraşutism din Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Replica API 13 decembrie 2016 | 01:22 341

Accidentul de la Clinceni!

Accidentul de la Clinceni!

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dragoş Marian Boeru şi Adrian Constandache (instructor de paraşutism din Constanţa), sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, în dosarul accidentului de la Clinceni.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că, la data de 18.10.2015, inculpatul Dragoş Marian Boeru, în calitate de membru şi reprezentant al Asociaţiei Sportive TNT Brothers, a organizat pe Aerodromul Clinceni, jud. Ilfov, un salt cu paraşuta, iar inculpatul Adrian Constandache, în calitate de instructor autorizat, a participat la această activitate organizată fără respectarea prevederilor legale, ambii acceptând ca saltul să fie efectuat în condiţii periculoase - paraşutele nu deţineau certificat de navigabilitate, numitul F. D. A. nu deţinea licenţă de paraşutist valabilă în România, SC S.&P. SRL, SC S. C. SRL şi Asociaţia Sportivă TNT Brothers nu deţineau licenţă de operare şi certificat de operator aerian, aceeaşi asociaţie nefiind nici autorizată ca organizaţie de pregătire. Activitatea sportivă organizată cu încălcarea prevederilor legale şi în lipsa condiţiilor de siguranţă s-a soldat cu decesul numitului F.D.A. care a efectuat saltul singur, în condiţiile în care nu deţinea licenţă valabilă în România şi a numitei N.A. care a efectuat saltul în tandem cu inculpatul Adrian Constandache. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Cornetu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108