REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Intersecţia groazei din zona Far: accidentele se ţin lanţ, la doi paşi de benzinărie

Intersecţia groazei din zona Far: accidentele se ţin lanţ, la doi paşi de benzinărie

Replica API 16 mai 2014 | 00:00 233

Locul unde toate "forţele" se adună

Locul unde toate "forţele" se adună

Intersecţia străzilor Mangaliei cu Caraiman este locul unde mereu are loc câte un eveniment nefericit. Dacă nu intră în coliziune două autoturisme, intră trei. Dacă nu, este lovită o persoană pe trecerea de pietoni. Dacă nici acest lucru nu se întâmplă, este lovit un pieton care traversează prin loc nepermis sau poate că un autoturism "buşeşte" pompele de la Peco. O tamponare s-a înregistrat şi miercuri, dar şi mai mulţi pietoni mai că au făcut sprint pe carosabil.

Un alt eveniment rutier s-a petrecut şi în seara de miercuri, 14 mai, când două autoturisme au intrat în coliziune din pricina neacordării de prioritate. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, motiv pentru care nu a fost necesară intervenţia poliţiştilor rutieri, şoferii căzând la mica înţelegere. Însă, chiar în acel moment pietonii îşi făceau de cap şi traversau neregulamentar, în fugă, chiar prin faţa maşinilor şifonate. Anul acesta au avut loc mai multe accidente rutiere în respectiva zonă, dar cel de pe 21 martie a fost spectaculos. Dan Boschină se afla la volanul unui autoturism marca Audi, care se deplasa dinspre Aurel Vlaicu către 1 Mai şi, ajungând la intersecţie cu Şoseaua Mangaliei, a vrut să facă dreapta către zona Billa, dar s-a răzgândit şi a redresat maşina pentru a merge înainte, intrând în coliziune cu un autoturism marca Hyundai, la volanul căruia se afla o femeie. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un microbuz de transport persoane, care vroia să dacă dreapta, de pe Şoseaua Mangaliei, pe Caraiman. Din fericire, în microbuz nu se afla decât o singură persoană, care nu a fost rănită. Cu traumatisme uşoare s-au ales două persoane din Hyundai, între care şi şoferiţa. Numai că, în timp ce lucrurile păreau că intră sub control, o fată a venit şchiopătând către echipajul SMURD, menţionând că o maşină a călcat-o pe picior. Ea se afla pe marcajul pietonal, alături de o prietenă, moment în care un autoturism marca Opel le-a lovit.

Pachetele lui Mazăre i-au purtat ghinion

La mijlocul lui aprilie un alt accident rutier a răsunat în intersecţie. Un drum până la punctul special amenajat de către Primăria Constanţa pentru distribuirea pachetelor cu alimente s-a lăsat cu maşini şifonate, nervi întinşi la maxim şi drumuri la spital. Totul s-a petrecut în jurul orei 12.20, când Niculaie Dobrin, de 64 de ani, a mers să-şi ia o prietenă cu maşina, aceasta având pachetele cu alimente pe care le considera grele. Numai că, femeia şi-a mai adus o prietenă, care s-a urcat pe locul din spate al autoturismului marca Daewoo Matiz. Niculaie Dobrin a pornit la drum, dinspre bulevardul 1 Mai către Aurel Vlaicu şi, la intersecţie cu Mangaliei, nu s-a asigurat şi a fost lovit în plin de un autovehicul marca Mitsubishi, condus de Mihai Marincea. În urma impactului, cu răni s-a ales femeia de pe locul din spate al primului autoturism, care a fost transportată la spital cu o ambulanţă. Chiar şi aşa, fiul victimei a ajuns într-un suflet la faţa locului şi, când şi-a văzut mama în ambulanţă, s-a enervat atât de tare încât a început să lovească autoturismul marca Matiz cu piciorul, după care a plecat la spital pentru a vedea în ce stare se află femeia. Însă, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie anul curent, o altă tragedie a fost la un pas să se producă în aceeaşi intersecţie, dintre şoseaua Mangaliei cu strada Caraiman. Un autoturism scăpat de sub control a fost cât pe ce să se facă praf în staţia peco din intersecţie. Potrivit medicilor de la Ambulanţa Constanţa, solicitaţi la faţa locului, 4 tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce maşina a intrat în staţia peco, dar, din fericire, s-a oprit la timp înainte să lovească o pompă de carburant. Din nefericire, acestea sunt doar câteva exemple din cele ce se întâmplă în locul menţionat mai sus.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108