REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Interviu cu Gelil Eserghep, președintele UDTTMR Constanța, despre protocolul cu PNL

Interviu cu Gelil Eserghep, președintele UDTTMR Constanța, despre protocolul cu PNL

Replica API 30 iulie 2020 | 16:41 2137

PNL și UDTTMR au semnat un protocol de colaborare pentru alegerile locale. Gelil Eserghep, președintele UDTTMR Constanța, a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a dezvoltat subiectul. Președintele UDTTMR spune că actuala administrație nu a ajutat comunitatea tătară cu absolut nimic. Mai mult, niciun partid politic nu a acordat sprijin comunității, până la PNL.

”Am primit propunerea cu încântare. Sunt singurii care ne-au căutat în mod real, alții ne-au transmis vorbe. PNL a venit și a discutat concret, reale, iar discuțiile s-au materializat în acest protocol unic pentru ei și pentru noi”, a spus, pentru Replica, Gelil Eserghep

Eserghep: S-au tărăgănat prea mult problemele

Ce așteptări are Eserghep de la această alianță? ”Sunt așteptări în funcție de fiecare comunitate musulmană. În Constanța, sunt destule probleme nerezolvate. Așteptăm să găsească în sfârșit o finalitate. S-au tărăgănat prea mult probleme. Esența protocolului este sprijinirea noastră pentru a ne păstra obiceiurile și limba”, a mai spus președintele UDTTMR.

”20 de ani nu a fost loc pentru noi în consiliu!”

Cea mai mare dezamăgire a politicianul este că, timp de 20 de ani, comunitatea nu a avut voce în consilii. Gelil Eserghep a fost consilier județean în 2000, timp de 6 luni. ”Nu știu de ce nu a fost loc pentru noi. Unii ne-au desconsiderat. Sună urât, 20 de ani în CJ Constanța nu a fost nici un tătar. Eu am fost în anul 2000, în Consiliul Județean, doar 6 luni. După mine, nu a mai fost nimeni”, a mai precizat Eserghep.

Totodată, acesta a mai precizat faptul că orașul Constanța s-a aflat, cândva, pe primele locuri în România, din punct de vedere al dezvoltării, poziție care s-a pierdut în timp. ”Nu am pierdut eu această poziție, ci cei care au condus în mod neîntrerupt orașul timp de 20 de ani”, a conchis Gelil Eserghep.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine Asa ... Muye fagabou muye psd. Draq de zdrente si koorve
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108