REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Iohannis: Personalul din învăţământ merită să fie sprijinit; trebuie văzut dacă sunt fonduri disponibile

Iohannis: Personalul din învăţământ merită să fie sprijinit; trebuie văzut dacă sunt fonduri disponibile

Replica API 14 octombrie 2020 | 00:00 1167

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că personalul din învăţământ merită să fie sprijinit în contextul pandemiei de COVID-19 şi a anunţat că va solicita Guvernului să precizeze dacă există bani în acest sens.

Afirmaţia şefului statului a venit în contextul în care Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

"Nu am citit proiectul, nu a ajuns la mine. Când va ajunge îl vom citi, îl vom parcurge cu mare atenţie, vom solicita Guvernului un punct de vedere să vedem dacă există fonduri disponibile pentru aşa ceva şi vom lua decizii în consecinţă", a spus Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a susţinut că personalul din învăţământ merită să primească un astfel de stimulent.

"Evident că merită. Întrebarea care se pune este dacă, în această etapă, se poate, dar de meritat merită şi merită sprijiniţi şi personalul medical, dascălii. Cred că toată lumea îşi dă seama că aici este vorba de marile sisteme care ţin societatea în funcţiune şi care ne pregătesc pentru viitorul nostru, dar dorinţa de a sprijni şi de a stimula activitatea lor este o parte şi este dorinţa mea să facem aceste lucruri, însă putinţa se măsoară şi în bani, iar în situaţia unei contracţii economice banii sunt mai puţini decât ne-am fi dorit", a explicat Klaus Iohannis.

Proiectul adoptat de Camera Deputaţilor are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2. A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar trebui, pt ca profesorii isi bat capul cu loazele prost crescute ale tuturor romanilor
3
2
Normal dale stimulente ca nu le pasa daca copiilul din fata calculatorului pricele ceva sau nusi tu ca parite trebuie sa mai faci munca profesorului care este platit pentru asta .dar nu stiu de ce ne miram prima doamna este profesor legile sunt todeauna an beneficiu celor care le fac si le semneaza
1
3
da-le bai 20% din salariu stimulent de online si sa vezi daca nu baga ca mig-urile.O sa vrea la online si dupa pandemie
1
1
nu prea este normal ca stimulentele sa fie mai mari decat veniturile a milioane de oameni .daca un cadru didactic vine in contact direct cu un colpil de gradinita sau unul din clasele primare si pot aparea situatii periculoase , atunci nu se explica riscurile la licee si facultati unde avem intalniri intre oameni maturi care pot intelege normele de prevenire si preventie.
2
3
Auzi idioata retardata, cum poti tu sa generalizezi? Pai daca ma-ta lucra in invatamant mai spuneai asta? Stii tu ca toti, chiar toti i-au spaga? Imbecila nenorocita, mars in plm
3
3
esti sigura ca le-a dat?
4
0
Personalul din invatamant este corupt pana in maduva oaselor. Desi guvernul le-a dat fonduri pt materiale de igiena, acesti spagari continua sa ceara parintilor bani pt dezinfectante etc.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272