REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

iPhone X arată că previziunile analiștilor de pe Wall Street nu trebuie urmate cu sfințenie

iPhone X arată că previziunile analiștilor de pe Wall Street nu trebuie urmate cu sfințenie

Replica API 16 februarie 2018 | 00:00 343

Era anul 2013. Apple se afla la 2 ani după ce Steve Jobs renunțase la cârma companiei, iar analiștii de pe Wall Street anunțau vremuri grele. Singura scăpare a celor de la Apple, conform analiștilor, era lansarea unui model mai accesibil.

Încă de la apariția primului iPhone, atât fanii, cât și analiștii discutau intens despre un iPhone mini, ceva mai accesibil. Ideea unui iPhone mai ieftin a venit în același an, când Apple anunța acel „unapologetically plastic” iPhone 5C. Era cu $100 mai ieftin decât noul iPhone 5S, iar Apple își făcea speranțe privind vânzările pe piețele în dezvoltare.

Din păcate, iPhone 5C nu a adus succesul pe care Apple l-a sperat. La raportările trimestriale, compania americană nu a menționat niciodată câte unități de plastic a vândut, preferând să le amestece cu vânzările totale.

De ce n-a mers iPhone 5C? Pentru că Apple este unul dintre puținele brand-uri pentru care noțiunea de „premium” contează mai mult decât accesibilitatea. De aceea, Apple a schimbat strategia, iar din 2014, a lansat un model de bază (iPhone 6) și unul mai scump cu $100 (iPhone 6 Plus).

Diferența de bani era justificabilă, având în vedere că sumele cerute erau de $649, respectiv $749. Dar un telefon de cel puțin $999? iPhone X a avut la rândul său parte de previziunile sumbre ale analștilor, mai ales că a apărut în magazine mai târziu cu o lună față de iPhone 8 și 8 Plus.

Termenele de livrare au ajuns și la 6 săptămâni, din cauza cererii foarte mari. Însă accelerarea producției a dus la reducerea acestora la numai o săptămână, iar în perioada Sărbătorilor, Apple a declarat că cererea pentru noul iPhone X se va menține.

Așadar, previziunile analiștilor de pe Wall Street nu trebuie urmate cu sfințenie, mai ales dacă este vorba despre un smartphone precum iPhone X.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu merge vanzarea de xPhoane cum preconizase EMagul si pompati cacaturi d-astea? Marcati macar articolul ca "publicitar", asa cum cere legea. Ohhh... am uitat... legea nu e pentru TeFeListi ca voi...
3
0
sa ma kak in aifoanele lor, toti smecherii au telefoane de top dar nu si schimba chilotii cite o saptamina! sa ii purtati cu placere !
1
0
analistii asteptau un asa numit super ciclu, odata cu lansarea X-ului. Vanzarile au fost intr-adevar bune in ultimul semestru, dar uite ca de curand apple a taiat din orderele catre furnizori, ceea ce inseamna ca asteapta o incetinire a vanzarilor. De super-ciclu nu se mai vorbeste, se vorbeste in schimb ca actualul X va fi scos din productie in august urmand a fi inlocuit de doua modele, unul similar ca dimensiuni, altul mai mare.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108