REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Iulian Soceanu mai vrea un mandat de primar la Techirghiol. Video

Iulian Soceanu mai vrea un mandat de primar la Techirghiol. Video

Mirela PASCAL 19 mai 2023 | 00:00 2574

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat joi, 18 mai a.c., în studioul Replica, pentru a discuta despre pregătirea pentru sezonul estival, dar și despre proiectele aflate în curs, dar și cele viitoare. Totodată, în cadrul interviului, Soceanu ne-a spus că va candida pentru încă un mandat, la alegerile din 2024.

Iulian Soceanu mai vrea un mandat de primar la Techirghiol. Video

Pregătiri pentru noul sezon estival

În debutul interviului, Soceanu ne-a precizat că stațiunea este pregătită să-și întâmpină turiștii și speră ca, și în acest sezon estival, Techirghiol să fie numărul 1 în preferințele turiștilor. ”Techirghiol a fost pe locul 1 în rândul stațiunilor balneare din România. A fost un sezon foarte bun din punct de vedere al turiștilor și al evenimentelor culturale. Faptul că anul trecut am avut o experiență foarte bună, ne-a determinat să ne pregătim din timp și avem aproape 16 evenimente pe parcursul sezonului estival, care încep de pe data de 1 iunie și se încheie undeva la sfârșitul lui septembrie. Sunt mai multe evenimente culturale, printre care și Ziua Lacului Techirghiol, care a fost redenumită astfel, deoarece în trecut purta numele de Zilele Orașului Techirghiol. Având în vedere că noi avem acel lac lângă noi, am vrut să scoatem în evidență acest aspect și să îl facem și mai cunoscut prin acest festival, care se va desfășura în perioada 19-20 august. Pe parcursul verii avem în fiecare weekend festivaluri organizate în colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România. De asemenea, vor avea loc și evenimente sportive care vor încărca programul în această vară, care sunt în colaborare fie cu Clubul Nautic Mond, fie cu Clubul Sportiv Sparta Techirghiol, în așa fel încât turiștii care vin la noi să beneficieze de entertainment, de activități de  petrecere a timpului liber și cred că acesta va fi pe gustul tuturor. Va avea loc și un festival de muzică ușoară pentru copii, care este o tradiție”, a spus Iulian Soceanu.

Iulian Soceanu mai vrea un mandat de primar la Techirghiol. Video

Mai multe despre acest subiect, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Parcarea gratuită pentru turiștii din Techirghiol, deocamdată!

Iulian Soceanu a mai precizat că turiștii care vin la Techirghiol nu plătesc parcarea, deocamdată. Ia în calcul ca, în viitorul apropiat, să o introducă, pentru că așa mai vin bani la bugetul local, pentru alte investiții. ”A început de anul acesta să se plătească parcarea rezidențială, de către cetățenii care locuiesc în zona de blocuri, unde noi avem reglementări și am marcat aceste parcări. Turiștii nu plătesc, este parcare liberă, deocamdată. Pe oriunde mergem vedem că se plătește locul de parcare, este o situație corectă și normală într-o stațiune. Aceste parcări trebuie întreținute, amenajate și acei bani folosiți pentru aceste demersuri trebuie recuperați cumva și aduși în bugetul local. Probabil va fi o varianta de luat în considerare, dar în viitor. Vom discuta și ne consultăm în Consiliul Local”, a adăugat edilul.

Miniparcul acvatic și toaletele de pe faleză, concesionate

Deoarece, în spatiul online, au apărut anumite informații eronate cu privire la concesionarea Miniparcului acvatic, Soceanu a venit cu lămuriri: ”A fost retras proiectul de pe ordinea de zi și l-am repus la ultima ședință. A fost aprobat stadiul de oportunitate. Acest parc este un obiectiv care necesită foarte mulți bani. În ultimii ani de zile am reușit să ne echilibrăm veniturile și cheltuielile, dar necesită o mare investiție de capital. Noi nu ni le putem permite. Personalul pe care noi îl avem nu este specializat, pentru a putea să întrețină și să gestioneze un astfel de obiectiv. Am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este să externalizăm acest serviciu. Obiectivul va rămâne în continuare în domeniul public al orașului Techirghiol. Nu se înstrăinează. Au avut unele persoane din politică grijă să gestioneze și să transmită această informație, dar cred că oricine ar fi în locul meu ar face același lucru”. Cât despre concesiunea prin licitaţie publică a toaletelor din zona falezei, primarul a explicat: ”Pe malul lacului, printr-un proiect european, s-au amenajat și trei puncte de toalete publice. Și ele sunt într-o stare mai puțin bună, noi le întreținem. Am luat o decizie pentru a găsi o variantă de a crea spații economice, pentru că atunci când oamenii vin la plajă, în zona limitrofă trebuie să existe și niște puncte de alimentație publică, un fel de beach-baruri. Cei ce vor concesiona să se ocupe de întreținerea toaletelor publice, și limitrof să poată să facă un punct de desfacere, pentru a putea să își câștige existența și să creeze un punct de activitate pe zona de faleză. De aici au plecat discuțiile. Terenurile vor rămâne în continuare pe domeniul public și doar activitatea vrem să o concesionam. ”.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

A început campania electorală în Techirghiol

Schimbând registrul, am vorbit cu Iulian Soceanu și despre politică și, implicit, viitoarele alegeri. Acesta a precizat că unii au început deja campania electorală în Techirghiol,. ”Sunt om politic și înțeleg acțiunile politice. Noi mergem mai departe. Opoziția își face datoria. Cetățenii vor hotărî cine are dreptate și cine a făcut mai mult, mai ales că printre contracandidați sunt foști candidați, foști primari, care la rândul lor au demonstrat ce au avut de demonstrat. Cetățenii prin comparație vor decide cine a făcut mai multe pentru localitate”, spune Soceanu. Cine ar putea să se numere printre viitori contracandidați. Fostul primar Adrian Stan, spune edilul. ”Și doamna fost viceprimar. E corect., e firesc. Înțelegem jocul politic, dar și noi trebuie să ne facem treaba mai departe și să nu ne lăsăm intimidați. Cetățenii vor alege, vor face comparație”.

Întrebat dacă l-ar interesa o candidatură la parlamentare, Soceanu spune că nu va pleca din Techirghiol. ”Nu aș pleca. Sunt prea tânăr să fiu parlamentar. Eu sunt fost sportiv de performanță, știu și să câștig și să pierd. Cetățenii vor hotărî. Am mare încredere că noi, cei care trăim acolo, cei care trebuie să analizeze situația, văd ceea ce se întâmplă și ceea ce s-a întâmplat în ultimii 7 ani. Eu consider că mi-am făcut datoria și că am respectat o mare parte din promisiunile pe care le-am făcut. Nu au fost toate onorate, dar asta nu înseamnă că am renunțat la ele. Nu le-am abandonat, vor fi implementate”, a precizat Iulian Soceanu.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Proiectul de suflet al lui Soceanu: ”firul de vale”

Iulian Soceanu ne-a precizat și care este proiectul său de suflet pe care încă nu l-a realizat, dar îl are în vedere. Este vorba despre reabilitarea "Firului de Vale" din orașul Techirghiol, zona neamenajată pe care există un curs de apă nepermanentă. ”În momentul în care în Techirghiol sunt ploi, toate apele ajung de pe versanți în acest fir de vale, care vine către zona centrală a orașului. În această zonă, mai ales zona centrală a orașului, când sunt ploi care au peste 40/50 de l/mp, se creează efectul de inundație. Acest fir de vale mi-am propus să îl reabilitez, să găsim soluțiile tehnice, că să reducem impactul inundațiilor în zona centrală. Am făcut studiul de fezabilitate, am fost la Compania Națională de Investiții și este pe lista de sinteză. Acolo este o procedură mai greoaie și încerc să îl împing să fie finanțat, pentru că este un proiect care are o valoare de peste 12 milioane de lei. În același timp, încerc să mă pregătesc și pentru Programul Operațional Național, pentru transformarea acelui teren neutilizat în zonă verde. Sunt într-o discuție cu proiectanții pentru a găsi și alte soluții. Trebuie să ne adaptăm și la ce oferă finanțatorul. Este singurul proiect pe care mi-l doresc, pe care cel legat de gaze. Nu mă las, sigur o să fie implementat. Nu știu dacă până la alegeri pentru că nu depinde de mine și este o investiție destul de mare, pe care nu ne-o permitem din bugetul local”, a precizat edilul.

În materialul de mai jos, puteți urmări mai multe despre acest subiect:

Interviul integral îl puteți urmări în material VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272