REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iuliana Vasilache, tânăra bolnavă de cancer din Năvodari, va primi 50.000 lei de la Consiliul Județean Constanța

Iuliana Vasilache, tânăra bolnavă de cancer din Năvodari, va primi 50.000 lei de la Consiliul Județean Constanța

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:00 947

Drept la viață!

Drept la viață!

Iuliana Vasilache, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Năvodari, suferă de o boală cruntă, cancer la rinichi, descoperit în februrie 2018. Tânăra a fost diagnosticată cu ”carcinom renal stâng operat-nefrectomie, suprarenalectomie totală stânga, tumoră malignă secundară a osuui și măduvei osoase”, iar până acum, familia a cheltuit din resurse proprii 10.000 de euro, iar din campanii umanitare 45.000 de euro. Iuliana mai are nevoie de bani pentru a continua tratamentul în Turcia, motiv pentru care Consiliul Județean Constanța îi va oferi suma de 50.000 euro.

În perioada mai 2019-septembrie 2019, Iuliana Vasilache a urmat un tratament imunoterapeutic cu terapie moleculară paliativă tip everolimus, iar la finalul tratamentului medicii au concluzionat că nu a avut efectul scontat și familiei i s-a transmis că fiica lor mai are trei luni de trăit. Părinții au achitat, pentru investigațiile medicale și tratamente suma de 10.000 euro, din surse proprii. În septembrie, la recomandarea medicilor oncologi și cu sprijinul unui cabinet medical din București a contactat Clinica Medicana Internațional din Turcia care a acceptat evaluarea tinerei. Având în vedere că familia nu mai dispune de resurse financiare pentru a se deplasa în străinătate, colegii de liceu și de facultate au inițiat spectacole caritabile iar, prin intermediul rețeloror de socializare, o campanie umanitară de fonduri, în urma căreia s-a colectat suma de aproximativ 40.000 euro. Pe 29 septembrie, a ajuns împreună cu mama ei în Turcia unde, din cauza stării grave de sănătate, a necesitat spitalizare până în data de 6 noiembrie a.c. În această perioadă a efectuat 2 PEC-Cturi, RMN cerebral, lombar, numoeroase consultații neurologice, psihiatrice și radiologice ce au evidențiat ”metastaza milimetrică”. S-a adminsitrat tratament medicamentos, s-a efectuat biopsie care a fost transmisă în SUA. Tânăra are recomandare de la medicii din Turcia de a efectua tratament oncologic, imunoterapeutic și evaluări medicale timp de trei luni, cure de trei săptămâni/lună. Suma pe care trebuie să o achite este de 13.500 de euro .

Familia mai dispune de venituri din campania umanitară doar pentru a achita costurile a două cure de terapie în valoare de 27.000 euro, iar nefinalizarea acestei terapii ar conduce la ineficiența tratamentului și la decompensarea totală a tinerei. Cheltuielile de cazare, transport al mamei sunt suportate de rudele fetei, care se ridică la suma de 3000 de euro.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a inițiat un proiect de hotărâre ce va ajunge vineri în atenția consilierilor județeni, în vederea aprobării ajutorului financiar acordat Iulianei în valoare de 50.000 lei. Aceasta este suma maximă admisă pe care CJ o poate oferi, conform procedurii de sistem privind instrumentarea cazurilor sociale transmise spre soluționare DGASPC Constanța de către Consiliul județean, aprobată prin hotărârea 161/31 iulie 2014 emisă de CJ.

”În urmă cu doi ani, chiar înainte cu câteva luni să termin clasa a XII-a, m-am simțit foarte rău, aveam o slăbiciune iar părinții mei m-au dus la medic. Niciodată înainte nu mi-a trecut prin minte că eu voi fi internată, că voi avea dureri, că voi trece prin operații… orice tânăr își face planuri de viitor mărețe. Din păcate, după mai multe analize, am fost diagnosticată cu o boală cruntă, o boală pe care ți-e frică să o rostești, o boală pe care nu ți-ai dori să o aibă nici chiar dușmanii tăi. În luna februarie a anului 2018 a început cea mai neagră perioadă din viață mea, mi s-a descoperit o tumoare la rinichi. Atunci am început un tratament complex împotriva acestei boli și am trecut și printr-o operație extrem de complicată și dureroasă, mi s-a extirpat un rinichi cu tot cu acea tumoare de 2 kg. În tot acest timp, am continuat școala și am reușit, printre tratamente, printre spitalizări, să termin Liceul George Călinescu din Constanța. Deoarece am învățat foarte bine, am aplicat la facultate și am reușit să obțin un loc bugetar la Facultatea SNSPA (Școală Națională de Studii Politice și Administrative) din București iar primul an l-am terminat cu brio. Din păcate, corpul meu a devenit tot mai slab, lupta mea pentru viață a devenit mai crâncenă și am fost nevoită să întrerup facultatea”, a transmis Iuliana.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca n are loc de ma-ta
9
0
e buna de pula. de ce nu se prostitueaza?
0
14
GEST AR FI PUTUT SI MAI MULT DACA AR FI TAIAT AJUTOARELE LA TIGANI SI LA ALTI TRANTORI CARE VAND TIGARI SI ALTE FURACIUNI
8
0
50000 lei, nu de euro...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108