REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Judecătorii CCR au decis să judece mai repede legea pentru care Kovesi vrea să lase România fără fonduri europene

Judecătorii CCR au decis să judece mai repede legea pentru care Kovesi vrea să lase România fără fonduri europene

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 1051

Judecătorii Curții Constituționale au decis să devanseze termenul pentru judecarea Legii avertizorului de integritate, lege a născut multe controverse și a intrat inclusiv pe radarul Parchetului European. Inițial, judecătorii fixaseră termen de judecată pentru 21 septembrie, dar au devansat și legea va fi judecată pe 13 iulie. Recent s-a schimbat componența CCR, iar judecătorii au preferat să amâne mai multe spețe și din cauza vacanței judecătorești, dar și din cauza faptului că noii judecători nu erau familiarizați cu dosarele aflate în lucru.

Procurorul-şef al Parchetului European (EPPO) Laura Codruţa Kovesi a anunţat că ia în calcul posibilitatea sesizării Comisiei Europene pentru activarea mecanismului de condiţionarea a fondurilor europene de statul de drept în România din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorii de integritate.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a spus că așteaptă decizia CCR, iar apoi va uza de prerogativele constituționale pentru a îndrepta neregulile din această lege.

”Această situație este una, cum se spune în evoluție, parcursul legii nu s-a terminat. Da, s-a votat. Cunosc foarte bine ce s-a vehiculat în spațiul public. Am o opinie despre aceste lucruri, însă acum, la momentul când vorbim, legea este la Curtea Constituțională pentru o analiză pe constituționalitate. A primit și un termen când se va dezbate, după care, fie se întoarce în Parlament, fie vine la mine și atunci voi uza de instrumentele de care dispune președintele. Pentru mine este foarte important ca această lege, care transpune o directivă europeană, să fie o lege bună, să transpună directiva nu doar în litera, ci și în spiritul ei și să avem o situație cu care realmente putem să ne ajutăm în continuare. Deci, după părerea mea, orice alt comentariu și orice altă discuție sunt premature în această etapă în care ne aflăm acum. Sunt convins că în final vom avea o lege care are o formă bună, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pacat ca nu sunt mai multe Kovesi in Romania , gasca de trepadusi politici numita CCR este o rusine pentru aceasta tara. Majoritatea deciziilor pe care le-au dat au fost in favoarea infractorilor , asta in timp ce restul populatiei cinstite plateste tunurile grase trase de Voiculescu , Udrea , Basescu , Nastase , Mazare s.a.m.d.
1
0
niste puturosi pusi la treaba de kiovesi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920