REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Kirill Serebrennikov a condamnat războiul din Ucraina cu prilejul premierei la Cannes a filmului său ''Tchaikovsky's wife'

Kirill Serebrennikov a condamnat războiul din Ucraina cu prilejul premierei la Cannes a filmului său ''Tchaikovsky's wife'

Replica API 21 mai 2022 | 00:00 664

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a luat poziţie miercuri împotriva războiului din Ucraina după premiera mondială a peliculei sale ''Tchaikovsky's wife'' la Festivalul de Film de la Cannes, informează Reuters.

Kirill Serebrennikov

''Nu războiului!'' a spus el în rusă în timp ce primea aplauze la scenă deschisă după proiecţia peliculei ''Tchaikovsky's wife'', o dramă cu acţiunea plasată în secolul al XIX-lea, singurul film al unui regizor rus prezent pe Croazetă, citează Agerpres.

Organizatorii festivalului au interzis prezenţa delegaţiilor ruse oficiale la eveniment şi l-au invitat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să adreseze un mesaj în direct din Kiev la ceremonia de deschidere a festivalului. Zelenski a îndemnat membrii industriei de film să ia poziţie împotriva conflictului din Ucraina.

Unul dintre cele 21 de filme selectate în competiţia pentru mult râvnitul Palme d'Or, pelicula lui Serebrennikov vorbeşte despre mariajul distructiv al compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski cu o tânără femeie.

Lungmetrajul spune povestea transformărilor Antoninei, interpretată de Alena Mihailova, de la o pretendentă ascultătoare şi hotărâtă, la o soţie respinsă, prizonieră într-o căsătorie sortită eşecului.

Ceaikovski, care prefera compania bărbaţilor, este înfăţişat ca un geniu neliniştit şi carismatic, dezgustat de tânara sa soţie şi de decizia de a se căsători cu ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108