REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La doi ani de când a omorât un om, procesul poliţistului Faraon se lungeşte dintr-un motiv stupid

La doi ani de când a omorât un om, procesul poliţistului Faraon se lungeşte dintr-un motiv stupid

Replica API 10 aprilie 2012 | 00:00 149

Birocraţia amână condamnarea

Birocraţia amână condamnarea

Procesul penal al poliţistului de frontieră Florian Faraon, acuzat de ucidere din culpă, este mult îngreunat de formalităţile legate de maşinile înmatriculate în alte state. Mai exact, după circa 10 luni de la trimiterea în judecată a poliţistului, nu s-a putut stabili cadrul procesual, din cauza unor factori legaţi de birocraţie. La Judecătoria Constanţa ar fi trebuit să fie audiaţi, ieri, primii martori în procesul penal, însă instanţa a fost nevoită să acorde un nou termen de judecată pentru luna viitoare, întrucât a intervenit o neînţelegere privind sistemul de asigurări. În speţă, Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAR), în virtutea acordului semnat cu societăţile de asigurare din statele semnatare a acestuia, iniţial a desemnat o firmă de asigurări din România, Uniqua Asigurări, dat fiind că maşina implicată în accident, condusă de Faraon, era înmatriculată în Bulgaria şi avea poliţa de asigurare încheiată cu o firmă din acelaşi stat. Ulterior, s-a intervenit cu noi precizări, potrivit cărora firma de asigurări din Bulgaria va fi reprezentată de BAR. În acest context, Uniqua Asigurări a depus note scrise prin care combate acţiunea civilă, iar în acest moment nu se mai ştie cine anume reprezintă societatea de asigurări din Bulgaria: Uniqua sau BAR. Acest aspect a fost dezbătut şi la penultimul termen, şi la cel de ieri. Cercetarea judecătorească a început la termenul anterior, când inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere, iar ieri, după cum spuneam, trebuia să înceapă audierea martorilor, însă, din cauza birocraţiei exagerate, nu s-a putut. De precizat că, după trimiterea în judecată a lui Faraon, primul termen a fost amânat pentru că nu sosise răspunsul de la BAR, la al doilea termen s-a cerut o amânare, la cel de-al treilea termen s-a amânat din nou, din cauza codului galben de ninsori, iar la penultimul termen s-a început, în sfârşit, cercetarea judecătorească cu citarea părţilor. Dar nici aşa, procesul penal nu înaintează prea mult. Reamintim că totul a început în urma producerii unui tragic accident rutier, când un tânăr de 22 de ani, Bogdan Andrei Ion, a fost spulberat de poliţistul care conducea cu viteză pe strada Soveja din Constanţa, după care a fugit de la locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor de la Rutieră.

Tânărul a fost accidentat destul de grav şi nu a putut supravieţui traumatismelor, în ciuda eforturilor medicilor. După accident, poliţistul a fost găsit la domiciliul său, câteva ore mai târziu, graţie precizărilor unor martori oculari. Luat la întrebări, poliţistul şi-a recunoscut fapta, iar dacă va fi găsit vinovat, Faraon poate primi o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108