rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Radu Cristian vrea majoritatea în CL

La Mangalia au început jocurile politice pentru campania din 2016

Cristian Radu

Actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu, spune că nu s-a hotărât dacă va candida pentru încă un mandate de primar. PNL în schimb, îl dă ca sigur candidat al partidului pe cel pe care l-a sprijinit în 2012 din postura de candidat independent. Discutând despre proiectele pe care actuala administraţie publică locală le-a demarat sau pe care le plănuieşte, Cristian Radu nu poate să nu amintească şi de foştii primari, pe care îi consideră vinovaţi că au ratat accesarea de fonduri europene.

În opinia lui, dacă se muncea încă din 2007 pentru atragerea de fonduri europene, altfel ar fi arătat acum Mangalia: „Din 2007 până în 2012, vă dau eu exemple de proiecte de impact pe care le puteam finanţa: monitorizarea video a oraşului pentru o mai bună siguranţă a cetăţenilor oraşului, o faleză care să lege Mangalia de Olimp, parcuri (…). Sunt foarte mulţi bani pe care i-a pierdut Mangalia pentru că nu a existat interes, probabil pentru că din bani europeni nu poţi fura. Asta poate fi o explicaţie, pentru că alta nu găsesc astăzi. Ori nu erau bine pregătiţi cei care lucrau la primărie, dar nu pot să cred lucrul acesta, ori primarii de la vremea respectivă nu prea au fost interesaţi de aşa ceva, pentru că banii europeni sunt foarte bine verificaţi”, a declarat Cristian Radu.

În ceea ce priveşte proiectele demarate în mandatul acestuia, edilul a menţionat, printre altele, că Primăria Mangalia a preluat, recent, de la RADEF, clădirea fostului cinematograf „Pescăruş” şi Grădina de vară „Farul”. În acest context, specialiştii Primăriei lucrează deja la două proiecte cu finanţare europeană, atât pentru cinematograf, cât şi pentru grădina de vară. „La cinematograf vrem să facem un centru multifuncţional, cu sală de proiecţie 3D, iar grădina de vară va fi reabilitată şi modernizată pentru a fi redată publicului. Deocamdată lucrăm la proiecte pentru a atrage bani europeni”, a mai spus edilul. Mai multe declaraţii însă, în interviul care urmează:

Reporter: Domnule primar, v-aţi gândit sau v-aţi hotărât: mai candidaţi pentru un nou mandat?

Cristian Radu: Mai este până atunci, voi lua o decizie săptămânile viitoare. Cu siguranţă sunt câteva proiecte pe care trebuie să le finalizăm, trebuie să existe o continuitate şi îmi doresc foarte mult pentru cetăţenii oraşului Mangalia un Consiliu Local mult mai prietenos faţă de cetăţean şi faţă de problemele comunităţii.

Rep.: Înţeleg că această remarcă este o mică săgeată către Consiliul Local...

C.R.: Nu neapărat săgeată, dar îmi doresc foarte mult ca toţi membrii consiliului local să lucreze în favoarea cetăţeanului şi să lase interesele personale pe locul doi sau chiar acestea să nu existe.

Rep.: Este adevărat ce se discută în Mangalia, cum că în continuare consilierii locali fac presiuni la adresa primarului să-şi poate face afacerile, să primească bani de la bugetul local prin firmele gestionate de rude, aşa cum se întâmpla şi în trecut?

C.R.: Nu ştiu cum se întâmpla în trecut, dar să ştiţi că niciun consilier local nu vine la mine şi de aceea cred că sunt câţiva consilieri locali supăraţi că la mine nu pot veni cu probleme personale sau cu afacerile pe care le au dumnealor. În schimb, îi aştept cu mare drag şi uşa le este deschisă dacă discutăm de problemele comunităţii. Însă, pe unii, deşi au fost votaţi şi trimişi în Consiliul Local, nu-i văd atât de interesaţi de proiectele comunităţii, chiar sunt blazaţi unii dintre ei, alţii dezinteresaţi şi mi-aş dori ca, în viitor, în Consiliul Local să fie oamenii comunităţii, oameni care chiar au ceva de spus în comunitate şi care îşi doresc foarte mult ca acest oraş să se dezvolte. Deja suntem pe un trend, spun eu, bun şi nu numai eu afirm asta, ci şi cetăţenii municipiului Mangalia. Sunt foarte multe proiecte în Mangalia, nu ştiu câte localităţi nu numai din România, ci şi din Europa sau din lume, se pot mândri cu şase staţiuni turistice.

Rep.: Spuneţi-ne care sunt proiectele derulate la Mangalia - mă refer la cele cu fonduri europene.

C.R.: Sunt foarte multe. Mangalia a accesat în ultimii doi ani peste 20 de milioane de euro, bani europeni. Din păcate, atât reprezentanţii ministerelor, dar şi eu suntem extrem de dezamăgiţi de câţi bani a putut să piardă Mangalia din 2007 până în 2012, în condiţiile în care ultimele dosare s-au depus în 2013, în august. Singurii bani pe care i-a accesat Primăria Mangalia, înainte de 2012, au fost pentru nişte flyere, pentru nişte pliante şi atât. 100.000 de euro pe flayere şi pliante. În schimb, din mandatul meu, discutăm despre un proiect care înseamnă un parc de 3 hectare în centrul oraşului, construit pe o fostă staţie de betoane cu mult praf, mizerie.

În 2012, când am venit la Primărie, eram într-un litigiu cu proprietarul staţiei de betoane, terenul aflându-se în proprietatea Primăriei, dat în administrare acum 30-40 de ani societăţii respective. Ne-am judecat şi am câştigat în 2014, iar într-un an de zile am făcut şi dosarul şi licitaţia, am accesat şi bani europeni, ne-am apucat şi de lucrare, iar în câteva luni va fi gata. Un alt proiect cu fonduri UE: faleza veche a Mangaliei - Aleea Teilor, de aproape 1,5 km, de care ne-am apucat şi care trebuie să fie gata până la sfârşitul anului. Faleza Neptun şi zona „La steaguri” sunt şi ele aproape de o nouă înfăţişare. În cursul lunii noiembrie vor fi finalizate şi recepţionate lucrările de modernizare a Falezei Neptun şi a zonei „La Steaguri”. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, valoarea totală fiind de aproximativ 1 milion de euro.

După cum se poate vedea şi la faţa locului, faleza a fost reabilitată de la Vilele speciale până la intrarea în staţiunea Jupiter, prin pavare cu granit, realizarea parapetului de protecţie şi crearea unui sistem de iluminat ambiental. De asemenea, a fost amenajată o fântână arteziană în zona „La steaguri”. Proiectul este destinat atât localnicilor, dar şi turiştilor care îşi petrec vacanţele în sudul litoralului. Sperăm ca prin această investiţie să crească gradul de atractivitate în staţiunea Neptun-Olimp şi să avem mai mulţi turişti, de la an la an. Obiectivul administraţiei locale este amenajarea unei faleze pietonale pe întreaga distanţă de 9 km, între Mangalia şi Olimp.

Rep.: Mai există un proiect – „Callatis, istorie la malul Mării Negre”, început anul trecut. De ce s-a lungit atât de mult?

C.R.: Nu s-a lungit, s-a oprit pentru că a fost o greşeală de proiectare - prin 2007-2008 a fost gândit acest proiect, frumos de altfel, dar a fost greşit şi trebuia să ne oprim, am reluat licitaţia, ne-am apucat de el şi va trebui să fie finalizat în câteva luni.

Rep.: Reuşiţi să terminaţi toate proiectele?

C.R.: Categoric da. Trebuie să le finalizăm pentru că sunt cu bani europeni şi termenele de execuţie trebuie respectate. Altfel, administraţia locală ar trebui să plătească diferenţa şi de aceea punem mare presiune şi pe constructori şi pe cei care se ocupă de proiecte. Uitam să vă menţionez că s-au mai realizat şi câteva puncte de informare turistică în staţiuni, tot cu finanţare europeană - sunt proiectele municipalităţii. Un proiect l-am amânat pentru exerciţiul financiar următor pentru că nu mai era timp fizic pentru finalizarea lucrărilor - este vorba de continuarea falezei de la Hotelul Paradiso, până la ieşirea din Saturn. Acestea sunt procedurile legale în România, ele durează şi vom redepune acest dosar undeva în primăvară pentru că nu aveam cum să terminăm până la sfârşitul anului acest proiect de peste 2 km.

Rep.: Pentru 2016, la ce proiecte lucrează Primăria?

C.R.: Sunt foarte multe. Sunt proiecte de infrastructură pe care le vom face cu fonduri europene în cele şase staţiuni pe care le avem în administrare - asfaltare trotuare, spaţiu verde, iluminat, Casa de Cultură, piaţeta din centrul oraşului, cea mai veche biserică din Mangalia - biserica Sf. Gheorghe - care are peste 100 de ani, o bază sportivă modernă - Pescăruş, o grădină botanică, o grădină zoologică. Acum lucrăm la studiile de fezabilitate şi, undeva în primăvară, când se deschide axa, să le şi depunem - să fim printre primii.

Rep.: Ce se întâmplă cu spaţiile verzi în Mangalia? Foarte multă lume reclamă că se taie copaci.

C.R.: Asta este o temă şi o pistă falsă a oamenilor care nu au făcut nimic timp de 25 de ani. Mangalia nu a avut administrator 25 de ani şi nu exagerez când spun acest lucru, v-am demonstrat în trei ani şi jumătate. Tăierea copacilor se face doar cu aprobarea Mediului şi intervenim doar în cazul celor bătrâni sau uscaţi sau când copacii sunt crescuţi pe conducta de apă. Un caz concret este reclamaţia unor locatari dintr-un bloc cu subsolul inundat de 20 de ani din cauza unui copac care avea rădăcinile pe conducta de apă din apropiere, iar apa se scurgea în subsolul blocului - acolo, într-adevăr, am intervenit. Dar în această perioadă deja am început să plantăm peste 300 de arbori. Fiind un an preelectoral, cei care nu au făcut nimic 25 de ani încearcă să lanseze teme false - acolo unde am făcut parcul au comentat că de ce nu am făcut locuinţe; dacă făceam locuinţe, ar fi zis de ce nu facem parcuri. Cei care se plâng azi că tăiem copaci sunt oameni care fac numai politică, una distructivă pentru comunitate.

Rep.: Aţi preluat cinematograful Pescăruş şi Grădina de vară Farul şi ce faceţi acolo? Proiecte imobiliare? Iar unii din Mangalia spun că pe stadion veţi face vile.

C.R.: Primăria Mangalia a preluat, recent, de la RADEF, clădirea fostului cinematograf „Pescăruş” şi Grădina de vară „Farul”. Cele două incinte sunt abandonate şi lăsate în paragină de aproape 15 ani, după ce, la începutul anilor 2000, acolo au ajuns să funcţioneze discoteci, cluburi şi baruri. La Pescăruş mergeam la filme când eram elev, iar la Grădina de vară Farul am fost de nenumărate ori, în anii copilăriei şi adolescenţei. Astăzi, din păcate, a mai rămas doar o umbră a celor două centre de spectacole, atât de îndrăgite, pe vremuri, de locuitorii oraşului. Am vrut de mai multe ori să igienizăm locaţiile, dar nu am putut, legal, pentru că nu erau ale noastre. Păcat că foştii primari nu au încercat să le aducă în administrarea Primăriei pentru a le reda funcţionalitatea iniţială. În loc să facă demersuri în acest sens, ei au tolerat şi au încurajat alte activităţi, improprii pentru aceste locaţii, cum ar fi discoteci şi cluburi. Aşa s-a ajuns la situaţia în care locuitorii Mangaliei se duc la Constanţa la film, la spectacol, iar asta este trist, pentru că avem activitate culturală şi la Mangalia dar nu aveam unde să o desfăşurăm…

Rep.: Domnul primar, intervin cu o remarcă maliţioasă: posibil ca oamenii să vină la Constanţa, la Casa de Cultură, unde sunt şi spaţii închiriate pentru cluburi de manele…

C.R.: În Mangalia nu se va întâmpla acest lucru. Locaţiile menţionate mai-sus le-am preluat pe 13 octombrie 2015 - acum facem o evaluare la cinematograful Pescăruş să vedem dacă îl putem reabilita, dacă nu, îl vom demola şi vom construi un alt cinematograf pe fonduri europene - asta ne vor spune specialiştii.

Rep.: Sigur nu faceţi acolo un bloc sau altceva?

C.R.: Exclus aşa ceva! Nici nu avem cum să facem, dar oamenii care nu au făcut nimic 25 de ani încearcă să pună într-o lumină defavorabilă instituţia primarului, pe care mă lupt de 3 ani şi jumătate să o recredibilizez. Nu vom dezvolta nici un proiect imobiliar.

Rep: La stadion ce urmează să se întâmple?

C.R.: Ca şi până acum, antrenamentele sportivilor. Dar vom atrage bani europeni pentru modernizarea bazei sportive Pescăruş, cu stadion, cu absolut tot. Stadionul rămâne, pentru că numai printr-o hotărâre de Guvern se poate desfiinţa un stadion, dar cei care nu ştiu asta vin cu tot felul de intoxicări. Mai mult decât atât, dedesubt este Cetatea Callatis, deci nu se poate construi nimic.

Rep.: Este gata sensul giratoriu? De ce s-au lungit lucrările atât de mult?

C.R.: Este aproapre gata. Lucrările s-au lungit pentru că anumite vase de lut amplasate în sens au fost făcute în Grecia mult mai ieftin decât am fi găsit în Romania şi mult mai rapid. Mai avem de pus câteva elemente care vin tot din Grecia. Suntem un oraş vechi, un oraş turistic european şi lucrăm cu specialişti. Până acum, turiştii români tranzitau Mangalia şi ajungeau prin Grecia sau Turcia, unde cheluiau bani. Vreau ca, de acum înainte, aceşti bani să fie cheltuiţi în oraşul nostru, să rămână în ţară. Acest lucru a început deja să se întâmple de câteva sezoane, anul acesta fiind unul dintre cei mai buni din ultimii opt din punct de vedere turistic.

Rep.: S-au lăudat agenţii economici că a fost un sezon bun? Că ei, de regulă se plâng că n-a fost bine…

C.R.: Unii se mai plâng, dar vă spun eu că, spre exemplu, în timpul Campionatului Naţional de Baschet pentru copii şi tineret au fost peste 4.000 de copii cu părinţi şi am estimat că au lăsat în Mangalia peste 1.000.000 de euro într-o lună (iunie).

Rep.: Înseamnă că toată lumea şi-a plătit taxele şi impozitele şi veţi avea bani să astupaţi gropile, că lumea se plânge că sunt gropi. Când începeţi asfaltarea?

C.R.: Am început asfaltarea de câteva zile. Eu îmi doresc să fac multe, dar nu le putem face peste noapte - şi asfaltare, şi rezolvarea problemei câinilor comunitari, şi spaţii vezi, şi Grădina de vară Farul, şi să dăm drumul la căldură, şi să avem gaz în Mangalia. Mai mult decât atât, vă reamintesc faptul că, înainte de a veni eu la Primărie, în 2012, Mangalia a cheltuit timp de 8 ani suma de 8 milioane de euro pe asfaltare şi tot oraşul arată ca după bombardament. În alte localităţi o lucrare de asfaltare are garanţie 10 ani, dar la Mangalia a durat o vară sau o iarnă….

Rep.: Poate pentru că s-a dat cu sare la deszăpezire…

C.R.: Cred că se dă cu sare şi în alte oraşe din Romania şi din Europa şi nu se întâmplă acest lucru. S-a făcut totul de mântuială, pe bani foarte mulţi. Vom plomba gropile deocamdată, iar de la anul vom asfalta străzile pe bani europeni.

Rep.: A venit sezonul rece, aşa că vă voi întreba şi pe dumneavoastră: cum s-a pregătit administraţia publică locală? Ce ne puteţi spune despre acordarea de ajutoare la încălzire pentru cetăţeni?

C.R.: În această perioadă, la centralele termice de la şcoli şi blocurile ANL se lucrează pentru trecerea de la combustibilul lichid uşor (CLU), la alimentarea cu gaze naturale. Vor fi, astfel, ultimele centrale din oraşul nostru, care trec la gaz, iar în acest fel se elimină complet combustibilul lichid uşor (CLU), care este scump şi poluant. Să ne amintim că în iarna 2011-2012, toate centralele din oraş foloseau CLU - foarte scump şi poluant - iar din cauza scandalurilor politice dintre foştii primari, oamenii erau ţinuţi în frig. După ce am venit la Primărie, în 2012, primul obiectiv a fost rezolvarea problemei căldurii. Am adus reţeaua de gaze naturale în oraş, am trecut toate centralele pe gaz, s-a redus preţul gigacaloriei, iar mulţi locuitorii şi-au montat centrale individuale, pe gaz.

Totodată, menţionez că este datoria noastră, a Primăriei, să avem grijă de acele categorii de cetăţeni care au dificultăţi financiare. De aceea, am propus în CL să acordăm ajutoare de încălzire pentru persoanele defavorizate, racordate la sistemul centralizat de termoficare (aprox. 1500 de beneficiari), precum şi locuitorilor de la case, care folosesc sobe cu lemne (aprox. 450 de beneficiari). Am spus în repetate rânduri că locuitorii de la case sunt cei mai nedreptăţiţi, atunci când vine vorba de subvenţii şi ajutoare de încălzire. Unii s-au branşat deja la gaz (beneficiind de subvenţia de racordare), însă mulţi folosesc încă sobele pe lemne. Cred că este corect din partea noastră să sprijinim toată populaţia oraşului pentru că şi cei de la case sunt tot locuitorii Mangaliei.

Rep: Să trecem la politică… Care mai este relaţia dvs. cu foştii pedelişti, în contextul în care fuziunea nu a decurs cu lapte şi miere şi încă mai sunt animozităţi?

C.R.: I-am rugat pe toţi să mergem pe stradă, la muncă. Oamenii au aşteptări foarte mari şi îmi doresc foarte mult să avem o majoritate în Consiliul Local, după 2016. Ca locuitor al Mangaliei, nu ca viitor candidat sau actual primar, vreau să văd aleşii că sunt în slujba cetăţeanului nu numai declarativ sau nu numai atunci când se filmează, ci tot timpul.

Rep.: A fost creionată lista de consilieri din partea PNL?

C.R.: Nu.

Rep.: Dar câte mandate credeţi că va avea PNL în viitorul Consiliu Local?

C.R.: Eu îmi doresc majoritatea şi, cu siguranţă, vom munci, cu toţii, pentru acest obiectiv.

Rep.: Cu consilierii independenţi ce veţi face? Îi veţi primi în PNL dacă vor dori să vină?

CR: Deocamdată aşteptăm dacă vor dori să vină şi după aceea discutăm…

Alexandra ANTON

miercuri, 28 octombrie 2015344
Party Oldies but Goldies - FU(N)KING WITH THE 90's la FORM BEACH CLUB
GANDUL.RO
Jurnalul criminalului din Bascov. A decis să își omoare familia, după ce a aflat că vrea să îl interneze
Comentarii
mai mult...Replica
11 aug 23:26ReplicaMirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă

Firma Noche Caliente SRL, deţinută de fostul secretar al judeţului Constanţa, pesedista Mirela Matichescu, duce o...3591

11 aug 00:35ReplicaO fostă angajată la Protecția Consumatorului a ajuns în conducerea ANR3141
11 aug 23:31ReplicaMarian Mitrea și Valentin Ionescu, printre fruntașii de pe lista rușinii cu datorii la ANAF1252
11 aug 00:32ReplicaO femeie din Cumpăna a retrăit vremurile comunismului la o pizzerie

În încercarea de a realiza o petrecere cât mai frumoasă pentru fiica ei, o femeie din Cumpăna a ales Pizzeria Mario...3407

11 aug 00:26ReplicaGoidea: Aglomerările de la intrare în Port sunt lucruri normale!1026
11 aug 00:23ReplicaAflat într-un club la Costinești, Puya a dăruit unui client o sticlă de vodcă! Video637
11 aug 23:15ReplicaFeodor, 5 ani de închisoare cu executare la rejudecarea dosarului de spălare de bani

Robert Iulian Feodor a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală...737

11 aug 00:19ReplicaDupă Tyga, încă un mega-star vine la Mamaia829
11 aug 00:17ReplicaFenomen astronomic uluitor ce nu trebuie ratat pe cerul Constanței1573
11 aug 00:16ReplicaProfesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Cum vor fi verificați aceștia

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă prevede proiectul legii învățământului...982

11 aug 00:16ReplicaCompania Petrolieră din Azerbaijan deschide o benzinărie în Lazu1102
11 aug 00:15ReplicaCare sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc896
Vremea
25.1°25.1° - 27° joi, 11 august 2022
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 8.83 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/499321764111
5/402761036349
joker418453347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportDan Petrescu, înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că...159

11 aug 23:40SportTenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto,...352

11 aug 23:36SportFotbal: Antrenorul Adrian Mutu şi-a prelungit contractul cu FC Rapid până în 2025

Antrenorul Adrian Mutu, instalat la conducerea tehnică a echipei FC Rapid în luna martie a acestui an, şi-a prelungit...261

11 aug 23:25SportCupa Mondială 2022 ar putea începe mai devreme - Situație neobișnuită la turneul din Qatar

Turneul final al ​Cupei Mondiale din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât era programat, dacă biroul de...369

Local
11 aug 00:01LocalRazii la Constanța! A curs cu amenzi

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...516

11 aug 00:02LocalAccident cu victimă, în dreptul localității Ovidiu

...629

11 aug 00:03LocalLaurențiu Bădescu, fostul șef al Ambulanței, cercetat penal la sesizarea ANI!

3199

11 aug 00:01LocalProgramul casieriilor RAJA de Sfânta Maria!

RAJA S.A. aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni – 15 august 2022, casieriile RAJA și compartimentele...260

11 aug 00:01LocalO nouă ediție „Dancing with the stars” vă așteaptă cu spectacole inedite de film, muzică și dans

Proiectul organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și...357

11 aug 00:03LocalEl este cel de-al cincilea pasager din mașina morții de la Cobadin

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de 4 spre 5 august a.c., în comuna Cobadin. Patru tineri, cu vârstele...4430

11 aug 00:02LocalAu fost reluate căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești

Căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești, au fost reluate în cursul dimineții de miercuri, 10...748

11 aug 00:02LocalSeceta a afectat o zonă strict protejată şi caii sălbăticiţi din Deltă

Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza...422

11 aug 00:14LocalAfaceristul Florin Madar a ”pus ochii” pe activele THR Marea Neagră

1316

Politică
11 aug 00:04PoliticăPonta: „Eu propun să dăm pastilele de iod doar «focilor fericite» - ei trebuie să supraviețuiască“

Fostul premier Victor Ponta consideră că se discută prea mult despre pastilele de iod și prea puțin despre criza...326

11 aug 00:04PoliticăBudăi: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul...201

11 aug 00:05PoliticăLiderul senatorilor PNL: Marcel Ciolacu bagă bățul prin gard

318

11 aug 00:05PoliticăCiucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister...255

11 aug 00:05PoliticăANAF vrea să-l execute silit pe George Simion

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei...631

11 aug 00:05PoliticăRobert Negoiţă şi mai mulţi directori şi funcţionari din Primăria sectorului 3, trimişi în judecată de DNA

486

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3492

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2724

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4944

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5265

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4118

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8354

Monden
11 aug 11:58MondenCelebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Sergei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a...192

11 aug 00:00MondenJohnny Depp va fi din nou imaginea parfumului 'Sauvage' de la Dior după câştigarea procesului de defăimare

Johnny Depp, vedeta seriei de filme ''Pirates of the Caribbean'', în vârstă de 59 de ani, pare să fie într-o...140

11 aug 00:00MondenOzzy Osbourne, apariţie surpriză la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth-ului

156

11 aug 00:00MondenAna Baniciu, zeița litoralului! Senzuală, în bikini, s-a lăsat pozată de iubitul ei

Ana Baniciu este mai hot ca o zi de vară! Asta demonstrează ultimele imagini pe care le-a postat pe contul de...286

11 aug 00:00MondenFiica lui Will Smith, despre conflictul din noaptea decernării premiilor Oscar

Willow Sith, fiica lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith, a rupt tăcerea despre conflictul care a dat peste cap...197

11 aug 00:00MondenDramă la Hollywood! Celebru actor american, acuzat de furt și intrare prin efracție!

Actorul american Ezra Miller a fost acuzat de furt prin efracție după ce a intrat într-o casă din statul Vermont și...168

11 aug 00:00MondenActriţa Anne Heche, în comă după gravul accident de maşină în care a fost implicată

Actriţa de la Hollywood Anne Heche era luni în continuare spitalizată în stare critică, comatoasă şi conectată...204

11 aug 00:00MondenCântăreţul, compozitorul şi producătorul Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, care a colaborat cu The...138

11 aug 11:37MondenBianca Drăgușanu a încins spiritele pe plaja de la Mamaia

1699

Mapamond
11 aug 00:00MapamondUE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei...138

11 aug 00:00MapamondUcraina: Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din estul ţării în ultima săptămână

Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, după ce autorităţile au...131

11 aug 00:00MapamondRepublica Dominicană: Doi mineri salvaţi după ce au fost blocaţi 10 zile în subteran

128

11 aug 00:00MapamondZelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de...139

11 aug 00:00MapamondStatele Unite pun capăt măsurilor migratorii contestate ale lui Trump

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a anunţat luni seara că pune capăt unei politici din epoca...141

11 aug 00:00MapamondPopulaţia Japoniei scade într-un ritm record

Populaţia Japoniei scade şi îmbătrâneşte într-un ritm record - la începutul anului, statul insular avea doar...171

11 aug 11:38MapamondExplozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de...393

10 aug 00:00MapamondNegocierile de la Viena privind acordul nuclear cu Iranul au luat sfârşit, textul final rămâne de aprobat

Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit...278

10 aug 00:00MapamondNouă condamnare la închisoare pe viaţă în cazul uciderii joggerului afro-american Ahmaud Arbery

305

Sănătate
11 aug 00:00SănătateRafila acuză politizarea problemei iodului: 'Avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod...144

11 aug 00:00SănătateAntibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea...140

11 aug 00:00SănătateEuroparlamentar, scandalizat de apelul lui Rafila privind iodura de potasiu

145

11 aug 00:00SănătateSemne ascunse ale nivelului ridicat de zahăr din sânge pe care le puteți vedea pe picioare

A fi diabetic poate fi o experiență chinuitoare, deoarece boala vine cu o mulțime de boli și afecțiuni care se...233

11 aug 00:00SănătateCum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții care „ard imediat” grăsimea de pe burtă

Grăsimea viscerală este o parte importantă a corpului, deoarece ajută la izolarea și protejarea organelor. Cu toate...249

11 aug 00:00SănătateAi celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple

Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină...176

11 aug 00:00SănătateCum trebuie tratate tumorile rinichiului

Tumorile care se dezvoltă la nivelul unuia dintre rinichi pot fi de natură benignă sau malignă. De multe ori,...142

11 aug 00:00SănătateComisia Europeană a rezervat 15 milioane de doze din noul vaccin Moderna

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, 15 milioane de doze...140

11 aug 00:00SănătateINSP: 253 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână

136

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT