REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La PNL Constanţa deja se fac socotelile pentru parlamentare

La PNL Constanţa deja se fac socotelile pentru parlamentare

Replica API 17 februarie 2016 | 00:00 196

Cu mult înainte de locale,

Cu mult înainte de locale,

Iustin Roman/ George Dragomir, Puiu Haşotti

PNL Constanţa este sub semnul zvonisticii, alimentat de „părţile adverse”: vechiul PNL şi fostul PDL. Ambele „tabere” îşi doresc să obţină conducerea unică a organizaţiei judeţene. În paralel cu lupta surdă pentru supremaţie, pe de o parte PNL trage tare în campania pentru Primăria Constanţa, se fac socotelile prin judeţ şi se conturează listele de consilieri locali, judeţeni, dar şi cea cu viitorii parlamentari.

La nivelul municipiului Constanţa, noul preşedinte al organizaţiei municipale, Vergil Chiţac, care este şi candidatul partidului la primărie, anunţa, într-o conferinţă de presă, că aproape nici unul dintre actualii consilieri nu se va mai regăsi pe lista de la alegerile din iunie. De dată recentă, aleşii locali ai PNL, cu două excepţii, au absentat de la şedinţa în care a fost aprobat bugetul pe 2016 al municipiului. De unde, se poate deduce şi interesul acestora pentru comunitatea care i-a votat.

Unul dintre consilierii absenţi, Iustin Roman, a avut, însă o scuză „bună”: s-a operat în ziua cu pricina. De aceea, spun anumite surse, el se va regăsi pe lista de candidaţi şi la alegerile din acest an. Nu este însă clar dacă la locale sau, de ce nu, spun unii, la parlamentare! În lista de “candidaţi siguri” la parlamentare ar urma să fie, din nou, actualul copreşedinte al organizaţiei judeţene, George Dragomir; Puiu Haşotti, dacă va dori să candideze pentru încă un mandat, se pare că nimeni nu îi va spune „nu” şi, la fel, şi Mihai Lupu, respectiv Victor Manea.

Rămâne cu semnul întrebării o eventuală candidatură la parlamentare a lui Robert Boroianu, în timp ce Mihai Tararache nu este dorit „în schema” şi aşa aglomerată. La fel de incertă ar fi şi candidatura lui Christian Gigi Chiru. Revenind la Vergil Chiţac, dacă nu va câştiga primăria, PNL va trebui să facă în aşa fel încât să îi găsească un loc bun pe lista pentru parlamentare, fie şi sacrificând unul dintre liberalii „consacraţi”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108