REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Lavrov dă ultimatum Ucrainei să „îndeplinească cerințele Rusiei în noile sale teritorii, până nu e prea târziu”

Lavrov dă ultimatum Ucrainei să „îndeplinească cerințele Rusiei în noile sale teritorii, până nu e prea târziu”

Ana Maria Lipan 28 decembrie 2022 | 00:00 2039

Războiul din Ucraina a continuat în forță și în perioada sărbătorilor, iar în a doua zi de Crăciun, forțele ucrainene au respins atacuri ale rușilor în jurul orașului Bahmut, acolo unde s-au dus cele mai grele lupte în ultima perioadă. În același timp, ministrul ucrainean de externe a spus că Ucraina vrea negocieri de pace la ONU, până în februarie, dar că până să se ajungă la masa negocierilor, principalii actori de la Kremlin ar trebui să fie judecați pentru crime de război la o instanță internațională. De cealaltă parte, șeful diplomației statului agresor, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum guvernului de la Kiev și cere ca Ucraina să „îndeplinească” propunerile Kremlinului în privința „noilor sale teritorii” din Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. În același timp, Zelenski cere ajutorul premierului indian pentru a obține pacea, în condițiile în care India și-a accentuat relațiile comerciale cu Rusia și a devenit unul dintre cei mai importanți cumpărători de petrol rusesc.

Serghei Lavrov

Zelenski cere sprijinul Indiei pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a spus că se bazează pe sprijinul Indiei pentru implementarea unei formule de pace, în cadrul unei discuții telefonice cu prim-ministrul indian, Narendra Modi. Discuția între cei doi lideri vine după ce India și-a accentuat relațiile comerciale cu Rusia și a devenit unul dintre cei mai mari cumpărători de petrol rusesc, sfidând, astfel, și sancțiunile occidentale și furnizând Rusiei o gură de aer economică pentru a putea continua războiul sângeros de agresiune împotriva țării vecine. „Am anunțat formula pentru pace și, acum, contez pe participarea Indiei în implementarea ei. Am mulțumit, de asemenea, pentru ajutoarele umanitare și pentru sprijinul la ONU”, a spus Volodimir Zelenski. Într-un comunicat după acest apel, guvernul indian a precizat că Modi și-a repetat apelurile „pentru o oprire imediată a ostilităților” și pentru o „revenire la dialog și diplomație”.

Invadatorii dau ultimatum Ucrainei

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Ucraina trebuie să „îndeplinească” propunerile Rusiei în ce privește „noile sale teritorii” pentru că, în caz contrar, armata rusă va acționa, scrie digi24.ro. 

„Dușmanul este cât se poate de informat de propunerile noastre de demilitarizare și denaționalizare a teritoriilor controlate de regim și eliminarea amenințărilor la securitatea rusească de acolo, inclusiv din noile noastre teritorii. A mai rămas un singur lucru de făcut: să le îndeplinească până nu e prea târziu. În caz contrar, armata rusă va acționa. În ce privește durata conflictului, mingea este, acum, în terenul SUA și al regimului său. Pot opri această rezistență inutilă în orice moment”, a spus șeful diplomației statului agresor. Rusia se străduiește să mențină controlul asupra celor patru teritorii despre care susține că le-a anexat, în condițiile în care armata rusă s-a aflat în defensivă, iar trupele ucrainene au eliberat orașul Herson la doar câteva săptămâni de la presupusa anexare a invadatorilor. Săptămâna trecută, dictatorul de la Moscova a recunoscut că situația din cele patru teritorii ocupate este „extrem de complicată”.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vor razboii pana ...vor murii! asta se vrea ,asta e cerinta incurajata de la inceputuri, se fac experiente se dau ...pareuri mari si castiguri colosa le!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272