REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lewis Capaldi şi Stormzy, marii favoriţi ai galei Brit Awards 2020

Lewis Capaldi şi Stormzy, marii favoriţi ai galei Brit Awards 2020

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 284

Premiile Brit, decernate de Industria Fonografică Britanică pentru prima dată în 1977, vor fi atribuite în acest an într-o ediţie specială - cea de-a 40-a -, în care ritmurile pop şi rap se vor înfrunta încă o dată. Marii favoriţi ai galei Brit Awards 2020 sunt rapperul Stormzy şi cantautorul scoţian Lewis Capaldi, care este nominalizat cu albumul său de debut "Divinely Uninspired to a Hellish Extent", relatează EFE, citată de Agerpres.

Lewis Capaldi a fost nominalizat şi anul trecut la premiul criticii, pe care însă nu l-a câştigat. De data aceasta, artistul din Glasgow este nominalizat la categoriile "cel mai bun artist britanic", "cel mai bun album al anului", "cel mai bun cântec" (cu piesa "Someone You Loved") şi "cel mai bun artist debutant".

Starul scoţian îi va avea ca principali rivali în cadrul acestei gale pe Harry Styles, fost component al grupului One Direction, rapperii Dave şi Stormzy şi cântăreţul Michael Kiwanuka.

Stormzy revine la premiile Brit după două ediţii foarte importante pentru el, în cadrul cărora a câştigat premiul pentru cel mai bun artist solo, în 2017, şi pentru albumul anului în 2018, cu "Gang Signs & Prayer". După pauza de anul trecut, Stormzy aspiră la premiul pentru albumul anului, cu materialul discografic "Heavy is the Head", lansat anul trecut şi care a urcat recent pe primele locuri în topurile britanice.

Premiul pentru cel mai bun album al anului este cel mai prestigios al galei Brit Awards, care se va desfăşura în complexul O2 din Londra, aflat pe malul râului Tamisa. "Psychodrama" (Dave), "Fine Line" (Harry Styles) şi "Kiwanuka" (Michael Kiwanuka) sunt celelalte albume aflate în competiţie.

La categoria cea mai bună artistă solo, Charli XCX, FKA Twigs, Freya Ridings, Mabel şi Mahalia aspiră să calce pe urmele cântăreţei Jorja Smith, câştigătoarea ediţiei de anul trecut.

La premiul pentru cea mai bună trupă vor concura Coldplay, D-Block Europe, Foals, Bastille şi Bring Me The Horizon, în timp ce la categoria "artist solo internaţional" competiţia se va dă între Bruce Springsteen, Burna Boy, Dermot Kennedy, Post Malone şi Tyler the Creator.

Una dintre artistele cele mai aşteptate ale serii va fi Billie Elish. Tânăra de 18 ani, care a participat anul trecut la festivalurile de la Glastonbury şi Reading & Leeds, va prezenta publicului noua sa piesă "No Time to Die", extrasă de pe coloana sonoră a viitorului film din seria "James Bond".

Recitalul lui Billie Ellish, nominalizată la categoria "artistă solo internaţională", va fi însoţit de reprezentaţii muzicale asigurate de Harry Styles, Lewis Capaldi, Stormzy şi Celeste.

Gala Brit Awards, care va putea fi vizionată şi anul acesta pe Youtube, îl va avea ca maestru de ceremonii pe actorul britanic de comedie Jack Whitehall.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920